Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.01.2019.
01:11 >> 04:31h
Vestionline A

Troicki spasao 15 brejk-lopti, prevagnule su četiri koje nije

Naš teniser, koji je prošao i kvalifikacije u Melburnu, izgubio u drugom kolu od Grka Cicipasa sa 6:3, 2:6, 6:2, 7:5.

Tanjug/AP
Troicki na meču s Cicipasom

Viktor Troicki je u Melburnu dva puta igrao u prva dva kola na po pet setova. U 2012. nije otišao u treću rundu, u 2017. jeste. 

Kako su se odvijale stvari u četvrtom setu protiv Grka Stefanosa Cicipasa, 20-godišnjaka za koga ATP smatra da je postigao najupečatljiviji napredak lane, a to pokazuje i njegovo 15. mesto na svetskoj listi, činilo se da naš igrač još jednom može da rešava situaciju u presudnom setu, makar i preko taj-brejka. I onda, u zao čas po njega, protivnik osvaja gem na njegov servis, a to mu je široko otvorilo vrata pobede. Do nje je, servirajući u sledećem gemu, stigao bez izgubljenog poena.

Sledeći suparnik biće mu Gruzin Nikoloz Basilašvili (20. na listi), koga je Novak Đoković nedavno savladao u Dohi. Teniser iz Gruzije je prošao kroz teško iskušenje protiv Italijana Stefana Travalje (137), koji je, kao i Troicki (200), prvo morao da prođe sva tri kola u kvalifikacijama. Pobedio ga je s 3:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Troicki je pokazao kolebljivu igru. U prvom setu nije bio konkurentan, u drugom je imao prevlast. Zatim, u sledećem, opet je posustao. Cicipas je lako dobijao skoro sve gemove u kojima je servirao, s retkim uzbuđenjima koje mu je priredio naš igrač, a Troicki se, potpuno suprotno, mučio u gotovo svakom svom.

Njegov supernik je imao čak 19 prilika da načini brejk. U jednom delu meča naš teniser je spasao deset uzastopce, uvek dobrim servisom, svojim najjačim oružjem. Kada je Troicki pouzdano servirao, kontrolisao je ritam gema. Kada ga je servis izdao, Cicipas je video svoje šanse. 

Osim odsudnog brejka u pretposlednjem gemu meča vrlo je značajan bio onaj kojim je u trećem setu, dok je Troicki posle izjednačenja bio na ravnoj nozi s njim, stekao prednost s 3:2. U tom naletu Cicipasu je pripalo pet gemova uzastopce pa je poveo s 2:1.   

IV set

5:7 - Cicipasu gem pripada bez izgubljenog poena. Bio je prvi Grk u drugom kolu u Melburnu, a sada je i prvi grčki teniser u trećoj rundi.

5:6 - U zao čas po Troickog Cicipas pravi brejk i serviraće za pobedu. Prvu brejk priliku naš teniser je spasao, drugu nije. Imao je i boljih rešenja da mu pripadne ovaj gem, izabrao je najlošija. Na kraju je iz izgledne prilike zakucao lopticu u mrežu umesto u nebranjeni deo grčkog polja.

5:5 - Prvi gem na Cicipasov servis ovom setu da Troicki ima neku šansu. Igralo se na razliku, ali je Grk odoleo.

5:4 - Troicki napornije osvaja gemove na svoj servis nego Cicipas na svoj, ali važno da ih osvaja. Sada je odlično servirao na 40:30, nije dao rivalu priliku da se ponada, i eto koliko je servis presudan za našeg tenisera.

4:4 - Opet Troicki ne dolazi u priliku da ozbiljno pripreti Grku na njegov servis.

4:3 - Uh, kako se Troicki iščupao u ovom gemu. Bio je suočen s tri brejk prilike protivnika. Prve dve je spasao asovima, treću šansu je Cicipasu dao dvostrukom servis greškom, ali je opstao.

3:3 - Grk već neko vreme potpuno kontroliše gemove u kojima servira. U ovom mu je Troicki uzeo tek poen.

Ko prođe u treće kolo, sastaće se u meču za ulazak u osminu finala s uspešnijim iz duela Gruzina Nikoloza Basilašvilija (20. na svetskoj listi), koga je Novak Đoković nedavno savladao u Dohi, i Italijana Stefana Travalje (137), takođe kvalifikanta kao što je i Troicki. Tamo se igra peti set.

Troicki je zatražio medicinski tajm-aut. Previjen mu se prst desne ruke.

Tanjug/AP
 

3:2 - Retki su bili gemovi koje je Troicki, kao ovaj, osvajao na svoj servis bez izgubljenog poena. U prethodnom setu Cicipas je baš u četvrtom gemu došao do brejka, a sada, srećom, nije.

2:2 - Još jedan bez problema osvojeni gem Cicipasa na svoj servis.

2:1 - Dobro je da se nastavi bez brejka na servis Troickog.

1:1 - Gem za Cicipasa bez izgubljenog poena. Neodbranjivi udarci su njegovo najjače oružje na meču, Troickog u sedlo može da vrati samo odličan servis.

1:0 - Kao i u prethodna dva seta i u ovom Troicki kreće osvajanjem gema na svoj servis. Bio je na iskušenjima posle 40:15, ali su mu nakon izjednačenja pripala oba sledeća poena.

III set

2:6 - Koliko je Troicki izgubio konce igre najbolje govori to da što je grčki teniser osvojio pet gemova uzastopno. 

2:5 - Posustao je Troicki. Cicipas je na njegov servis osvojio sve poene i sada ima dva brejka prednosti. Velika zaliha za ponovno vođstvo u setovima.

2:4 - Grk preuzima inicijativu.

2:3 - Cicipas je na servis Troickog imao 15:40. Naš teniser je spasao prvu brejk loptu, a desetu uzastopce, ali sledeću nije uspeo. Grk je načinio malu pauzu jer mu je pukla patika. Taman da predahne i obnovi energiju za odlučni napad na brejk.

Tanjug/AP
Problem s patikom u pravi čas: Cicipas menja obuću na meču s Troickim

2:2 - Beše ovo lak gem za Cicipasa.

2:1 - Opet je Troicki preživeo u gemu u kojem je Grk imao velike šanse. Bilo je 0:40, zatim je Cicipas imao još jednu priliku za brejk kad se igralo na razliku. S pet brejk lopti spasenih u prethodnom setu i s ove četiri, Troicki je osujetio devet uzastopnih prilika protivnika da osvoji gem na njegov servis.

1:0 - Brejkom u poslednjem gemu prethodnog seta Troicki je opet stekao priliku da prvi servira, a tako i da prvi pusti korak.

U prvom kolu ženske igre parova Aleksandra Krunić i Kineskinja Cajcaj Dženg su izgubile od Australijanki Monike Adamčak i Džesike Mur sa 6:1, 6:4.

twitter.com/AustralianOpen
Troicki kontroliše igru kad mu je servis pouzdan

II set

6:2 - Troicki osvaja i četvrti gem uzastopno, a tako i set kojim je izjednačio. Njegova igra je sve sigurnija, a Cicipas je popustio.

5:2 - Troicki je materijalizovao brejk iz prethodnog gema u ovom koji je bio najduži i najneizvesniji do sada. Grk je imao pet prilika za brejk, triput kad se igralo na razliku, ali je naš teniser sva iskušenja izdržao. Nije čudo što je Cicipas od besa bacio reket.

4:2 - Sve bolja igra Troickog najzad mu je donela i brejk. Do sada nije imao te šanse, a u ovom gemu čak tri - 0:40. Grk je dve spasao, ali treću nije uspeo.

3:2 - Kiks u prethodnom gemu nije pokolebao našeg tenisera. Može li najzad do prilike za brejk?

2:2 - Troicki je na mreži propustio izglednu priliku za 40:40 na servis Cicipasa i najzad uzbuđenje u gemu Grka. Šteta jer je naš teniser diktirao igru u tom poenu.

2:1 - Ako Troicki nastavi da igra pouzdano u gemovima u kojima sevira, drugi set će sigurno biti neizvesniji od prvog.

1:1 - Cicipas i dalje vrlo siguran na svoj servis.

1:0 - Troicki završava gem trećim asom. Prvi je servirao, poveo je i sada da vidimo od kakvog je materijala.

I set

3:6 - Cicipas nije popustio u prvom setu. Zasluženo vodi s 1:0. Troicki još traži sebe.

3:5 - Od polovine seta Troicki servira bolje pa lakše i osvaja gemove. 

2:5 - Cicipas je i dalje siguran na svoj servis. Desi se da Troicki uzme poen ili dva, ali ne i da učini gem uzbudljivijim.

2:4 - Troicki je spasao i jednu brejk-loptu. Servis mnogo znači u njegovoj igri. Kad je pouzdan, onda kontroliše poen, ali iz prvog pokušaja ubacuje lopticu u protivničko polje tek nešto više od 50%. Imao je u ovom gemu i jedan as, drugi u meču.

1:4 - Cicipas dolazi do gema bez izgubljenog poena. Povremeno se čuju grčki navijači sa "ole, ole, ole". Kolonija Grka u Melburnu je mnogobrojna.

1:3 - Najzad prvi gem za Troickog. Imao je i jedan as, a to oružje mu je potrebno da bi bio konkurentan u meču.

0:3 - Cicipas ima inicijativu od početka. Troicki još nije zagrejao motore.

0:2 - Grk prvi dolazi i do brejka.

0:1 - Cicipas je prvi servirao. Poveo je bez većeg otpora našeg tenisera.

Do sada nisu igrali jedan protiv drugog. Ko prođe u treće kolo, sastaće se u meču za ulazak u osminu finala s uspešnijim iz duela Gruzina Nikoloza Basilašvilija (20), koga je Novak Đoković nedavno savladao u Dohi, i Italijana Stefana Travalje (137), takođe kvalifikanta. I taj meč je u toku.

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJAN OPEN 2019. Prvi Grk u četvrtfinalu ikada
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online