Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.01.2019.
15:49
Vestionline A

"Pričaću sa Rafom i Rodžerom, gledao sam Endija"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je da je srećan što može da pruži maksimum na Australijan Openu, pošto za razliku od prošle godine ne oseća nikakve bolove.

EPA/Ritchie Tongo
 

- Divno je biti zdrav i vratiti se. Prošle godine je sitiacija bila potpuno drugačija. Ostvario sam veliki uspeh u poslednjih šest meseci, što me je dovelo u odličnu poziciju. Nadam se da mogu da nastavim sa dobrim igrama - rekao je Novak.

Pošto je rutinski dobio meč, konferencija za medije se nije mnogo zasnivala na onome što je prikazao na terenu. Ponovo se povela tema o Savetu igrača.

Priznao je Novak i da nije čitao komentare Rafaela Nadala, a kada su ga novinari uputili, odgovorio je:

- Mora svima da bude jasno da nikakva odluka još nije doneta. Igrači koji su u Savetu će razgovarati sa Rodžerom, Rafom i svima koji su zainteresovani. Veoma je važno svima da razumeju da je Rafa uvek uključen, to ne sme da se dovodi u pitanje. Nije mnogo igrača pokazalo toliko interesovanja. Odluke koje treba da se donesu nisu vezane samo za poziciju predsednika ATP, već o budućnosti tenisa - rekao je Đoković i dodao:

- Na kraju krajeva, naš posao je da igramo tenis. Svi mi koji se bavimo drugim pitanjima ulažemo dodatni napor. Konkretno, ja to radim jer mi je stalo do igrača. Želim da iskoristim svoj kredibilitet kako bih doprineo pozitivnim promenama. Niko nije plaćen za posao u Savetu.

Kako je Endi Mari u ponedeljak izjavio da žali što je u određenim momentima igrao i kada nije trebalo, novinari su pitali Novaka kakva je situcija s njim.

- Teško je prekinuti. Svi donosimo lične odluke za koje moramo da snosimo posledice. Razumem Endija, bio sam u sličnoj situaciji gde sam se pitao koliko još mogu da igram. Iskreno, trudim se da ne žalim ni za čim, sve se dešava s razlogom.

- Naravno. Mislim da su svi gledali. Posle dva seta, niko nije očekivao da će se Endi vratiti, s obuzirom na to kako se oseća. Ali još jednom je pokazao šampionski duh, da je borac, zbog čega ga poštuju svi u svetu. Nažalost izgubio je, ali može da bude ponosan na ono što je pokazao.

Naredni Novakov protivnik biće Žo Vilfred Conga.

- Prošlo je 11 godina od finala koje smo odigrali ovde. Obojica smo prošli mnogo toga. Mučio se sa povredama u poslednje vreme, tako da mi je drago da ponovo igra dobro. Reč je o još jednom šampionu, nekome ko je bio veoma uspešan u prošlosti. Snažan je dobro servira, ima odličan forhend... Znam šta da očekujem. Optimističan sam, ali i poštojem Žoa. Znam da će uraditi sve da pobedi - zaključio je najbolji Srbin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online