Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.08.2017.
12:00
Vestionline A

Astro analiza: Koliko ste paranoični?

Koliko ste se puta susreli sa nekom osobom koja je paranoična preko svake mere i granice, koja je večito ubeđena da je meta svih teorija zavera na ovom svetu, kao i da celokupno njeno okruženje 24/7 ne radi apsolutno ništa drugo osim što radi na tome da njoj napakosti?

pixabay.com

E takvih paranoika, verovali ili ne ima dosta, reklo bi se i previše. Paranoici mogu imati razne iracionalne ideje koje im se konstantno „motaju po glavi“, i toga nikako ne mogu da se otrgnu. Čak i na sugestiju neke bliske osobe, oni ne popuštaju u svojoj paranoi, i čine sve kako bi istu nastavili, jer je to „kolotečina“ misli, bez koje oni ne mogu. Sledeća analiza pokazuje koliko su koji znaci podložni ovom stanju.

Ovan

Ovnovi nikako ne mogu da upadnu u paranoju previše, posebno ne na privatnom planu. Međutim, razne teorije zavere u poslovnom smislu će ih uvek zanimati i intrigirati, a sve u cilju dolaska do toga da se neke stvari poprave., izbegnu i preduprede. U svemu tome Ovnovi, ipak, nisu skloni da preteruju.

Bik

Bik je paranočan vezano za finansije koje ga uvek negde „tište“ pa je sklon da veruje da je njegova loša materijalna situacija produkt zalaganja nekih ljudi koji mu rade „iza leđa“. Kada su društveni odnosi u pitanju, nisu paranoični, jer ili imaju jako malo prijatelja kojima zaista veruju ili su potpuno bez prijatelja.

Blizanci

Blizanci mogu da se tumače kao teški paranoici. Oni naprosto u svemu vide teoriju zavere. Uvek je neko drugi kriv, i sasvim je sigurno da postoji neki „klan“ koji negde tamo zaseda i silno se trudi da neke stvari sabotira. Oni inače jako zaziru od sposobnosti i moći drugih ljudi, pa su osim paranoični često i čudni.

Rak

Rakovi mogu da se predstave kao „kraljevi“ paranoje! Ša tim ljudima sve može da padne na pamet i šta oni sve mogu da iskonstruišu u svojoj glavi, verujte – nebo je granica! Zato oni uvek bivaju oprezni, neretko i preoprezni, teško ikome šta odaju, pa čak i lepe vesti prijateljima kažu tek kad se ostvare!

Lav

Lavovi postaju veoma pažljivi na prvi signal, putem koga mogu da ustanove da se nešto loše zapravo može dogoditi. Oni nikada nisu iracionalno paranoični, ali iako nemaju strahove kao strahove, ako im se dogde da propate od neke osobe ili nekog društva, mogu početi da veruju da će to ubuduće biti praksa.

Devica

Devica je totalni opozit od paranoičara i u tom smislu su zaista „kraljevi univerzuma“. Čak i da se cela italijanska mafija uroti protiv njih, i da im u kuću dođu, oni neće verovati da je to tako, jer naprosto u njihovim glavama tako nešto ne postoji. Zato imaju drugi problem, a to je neopreznost i nonšalacnija!

Vaga

Vage smatraju da se ništa ne dešava slučajno, a ponajmanje velike stvari i da iza svakog događaja, pa čak i najminimalnijeg, zapravo stoji nečija volja, koja ceo sistem usmerava, možda i protiv njih. Zato je situacija takva da ponekada bivaju pre-paranoični i da celo svoje okruženje opterete svojim strahovima.

Škorpija

Škorpija može da postane paranoična, samo ako joj se hronično, u dužem vremenskom intervalu pojavljuje niz nekih događaja, koji i jesu realno dobar „okidač“ da se paranoja pojavi. Jednom kad ustanovi da se „nešto dešava“ Škorpija će jako teško doći do toga da sebi objasni da je ipak drugačije.

Strelac

Strelac nije sklon da pribegava paranoji i nekako biva preopušten, pa čak i na pojavu prvih znakova da se zaista nešto čudno dešava. Problem je u tome što Strelac istinski veruje u neku svoju moć ili svemoć, pa je teško da ga zabrine pojava nekog klana koji će ga dokrajčiti, pa ne preza ni od neke eventualne „više sile“.

Jarac

Jarčevi imaju izraženu sposobnost „osluškivanja pulsa“ okoline i upravo to je nešto što ih dovodi do paranoje. Oni nisu sposobni da se zaustave u tom cilju, jednom kada počnu da budu nekontrolisani. Kod njih bliska okolina, dragi ljudi, porodica i prijatelji, značajno mogu uticati na smanjenje paranoičnosti.

Vodolija

Vodolije su jako paranoične. Razna strahovanja od raznih teorija zavera su konstantno prisutna kada su oni u pitanju. Oni će u svemu videti teoriju zavere i to je nešto što definitivno može da ih prati tokom celog života i zbog toga postoji mogućnost da budu manje uspešni, nego kada bi se paranoje lišili.

Ribe

Ribama definitivno paranoja nije svojstvena i oni se u njoj niti vide niti pronalaze. Zbog toga oni uspevaju da odole pristicima koji se pojave kada je paranoja u pitanju i njih to može uhvatiti samo kao jedna faza na krato. Međutim, ubrzo se vrate u potpunu ravnotežu i dođu do maksimalno lepog stanja.

                    Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Astrosavet. Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Cipelarnik po meri zvezda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online