Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.07.2017.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline A

Ljubavne priče u zodijačkim konstalacijama!

U svakom mitu postoji deo koji je povezan sa odnosima i emocijama, ali veoma malo je onih koji imaju "srećnu priču". Jedna od takvih priča nalazi se u sazvežđu Delfin. Stoga, devojke dobro pogledajte dali imate neku planetu na 9,16,17 ili 28 Vodolije. Ili, možda vaš partner baš tu ima Mesec, ili Veneru pa će njegova devojka postati Amfitrita, odnosno kraljica mora, a sam on je Posejdon.

abastrology.me
 

Sazvežđe Delphinus

Delfin je mala konstelacija na severnoj hemisferi čije su granice od 9 do 28 stepena Vodolije. A najveće zvezde u ovom sazvežđu su Rotanev i Sualocin na 16 i 17 stepenu Vodolije.

Sa ovom konstelacijom povezana su dva mita.

Posejdon, kralj mora zaljubio se u Amfitritu, kći morskog božanstva Nereje. Nastoji da je pridobije ne bi li mu postala žena. No ona je bila stidljiva isto koliko i lepa.

Da bi izbegla njegovo udvaranje sakrila se veoma daleko kod Atlanta, u okeanskim dubinama izvan Herkulovih stubova (oko Gibraltara)

Posejdon je poslao glasnike da je traže. Među njima bio je i jedan delfin. Nakon dugog i teškog traganja delfin je pronašao Amfitritu.  Kroz razgovor ubedio ju je da postane Posejdonova žena, veličajući njegovu slavu, bogatstvo i lepotu. Tako Amfitrita postade Kraljica mora a sam delfin sproveo je ceremoniju venčanja.

Nakon toga živeli su dugo u srećnoj zajednici…

Zbog ovoga često možemo videti delfina kao amajliju koja štiti ljubavne parove, ili kod onih koji tragaju za ljubavnom srećom…

Druga priča vezana je za Ariona, dvorskog svirača harfe u Korintu. Arion je bio veoma talentovan muzičar te brzo postade slavan i bogat. Ali, njegova domovina bila je daleko preko mora…

Jednom prilikom obratio se kralju sa molbom da ga pusti kako bi obišao svoje najmilije... Kralj opremi brod koji će odvesti Ariona u domovinu, i vratiti ga nazad.

Međutim, mornari koji su bili na brodu skovaše zaveru protiv Ariona. Isplaniraše da ga bace u more, a novac i darove koje je Arion nosio podele međusobno.

Tokom noći Arion usni Apolona koji mu skreće pažnju na zaveru. Kada su ga mornari uhvatili moli ih da poslednji put nešto odsvira. U znak zahvalnosti Apolonu što ga je upozorio poče da svira najlepšu melodiju u njegovu slavu. Po završetku mornari ga baciše u more, ali Apolon (bog muzike i umetnosti) posla delfina da spasi Ariona. Delfin je plivao noseći na leđima dragoceni teret sve do Grčke. Tu ga ostavlja i odlazi… Ovde se Arion obraća kralju Perianderu da mu pomogne. Mornari su uhvaćeni i odvedeni u zatvor, a darovi koje je nosio su mu vraćeni.

U Apolonovu čast Arion napravi statuu Delfina i postavi je u njegov hram za uspomenu. Ovu statuu Apolon je kasnije preneo na nebo kako bi se čovečanstvo sećalo spasioca i sjajnog umetnika.

Astrološki upliv

Planete povezane sa ovom konstalacijom ukazuju na traganje za romantičnom ljubavlju koja će na kraju biti krunisana brakom. Kao i na mogućnost spajanja putem „posrednika“ Tačnije, neka treća osoba će odigrati važnu ulogu kako bi došlo do spajanja.

Često se ljubav ne može naći blizu, mora se za njom tragati, ići veoma "daleko na zapad, iza Herkulovih stubova".

Ako su malefici povezani sa ovom konstelacijom priča više vuče na zaveru i spasenje iz neke nevolje.

Novosti povezane sa ovim sazvežđem

14 avgusta 2013 u sazvežđu Delfin kamera astronoma iz Japana zabeležila je promenu na ovom delu neba. Naime, pojavila se je malena zvezda koja je počela da raste a njen sjaj mogao se je ubrzo videti i golim okom. Nekoliko sati nakon otkrivanja sjaj objekta bio je 6,1 magnituda,  tj. blizu granice vidljivosti golim okom, i nastavljao je da raste.  Astronomi objašnjavaju da je razlog za veliko povećanje sjaja ove zvezde eksplozija koja se je dogodila na površini zvezde.

Novootkrivena zvezda označena je kao Nova Delphini 2013.

Moguće da nosi značajnu poruku čovečanstvu…

Autor teksta profesionalni ISAR C.A.P. Astrolog Tanja Joksimović © Astrosavet. Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Kod za Astrologa!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online