Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.08.2016.
12:30
S. Ban A

Lepota ispisana zvezdama

Natalna karta ne krije samo vaše ponašanje, nego ukazuje i na fizički izgled. Poseban uticaj ima Ascendent, to jest podznak.

pixabay.com
 

Vazdušni znaci (Vaga, Blizanac, Vodolija, bilo da je u pitanju znak ili podznak, ili nekoliko planeta u tim znacima) odlikuju se fizičkom lepotom i prefinjenim tenom. Vaga ima klasičnu lepotu. Naglašena Venera daje veliku lepotu, posebno Venera na Ascendentu, Venera u Vagi i donekle Venera u Biku.

Naglašeni Merkur (ako je na Ascendentu, u 1. kući ili ako ima puno aspekata) obično osobi daje mladalački izgled, gipkost, okretnost, šarm, a često i vitkost.

Jupiter i Sunce na Ascendentu ili u 1. kući daju vrlo dostojanstveno držanje, ali i gojaznost.
Mars na Ascendentu ili u 1. kući daje prave sportske tipove, hitrog hoda i vojničkog koraka. Mačo tipovi obično u svojoj natalnoj karti imaju naglašen Mars (u vatrenom znaku ili sa puno aspekata). Žene su obično sportski tipovi.

Lavlja griva

Kosa na glavi je posebno vezana sa Ascendentom, pa podznak često određuje da li vam je kosa bujna ili retka, svetla ili tamna. Takođe, na izgled kose kod muškaraca najviše utiču Sunce i Mars, a kod žena Mesec i Venera. Ravnu kosu često donosi znak Device, Jarca (kod žene Mesec u Devici ili Jarcu). Talasastu kosu donosi znak Lava i naglašen Neptun u horoskopu. Kovrdžavu kosu donosi Mesec i Venera u Raku i podznak Rak, a bujnu kovrdžavu kosu obično imaju Lavovi ili oni koji imaju više planeta u Lavu, ili Veneru u Biku.

Mesec na Ascendentu ili u 1. kući može osobi dati okruglasto lice i sjajne mačje oči.

Neptun na Ascendentu ili u 1. kući gotovo uvijek daje velike sanjalačke oči iz kojih zrači suptilni svet nekih unutrašnjih dubina, dalek i nedokučiv, pa osoba može izgledati i nestvarno, čak čarobno. Merilin Monro je imala Neptuna u prvoj kući.

Pluton na Ascendentu ili u 1. kući gotovo uvek daje znak na glavi ili licu. Obično se radi o većem mladežu, bradavici ili ožiljku. To isto ponekad daje i Mars (a ožiljak i Saturn) u istom položaju.

Konjukcija Saturna i Venere na Ascendentu ili u 1. kući daje posebnu hladnu, tako reći kamenu lepotu.

Uran na Ascendentu ili u 1. kući uvek u izgled osobe daje nešto pomereno, originalno, pa osoba može izgledati kao da je stigla s druge planete, a često se tako i ponaša.
Ako osoba u svojoj natalnoj karti ima konjukciju Marsa i Saturna, gotovo uvek ima vrlo markantan izgled, jake obrve, a njeno držanje je izazovno ili pomalo opasno.

Što se znakova tiče, svaki znak ima neke specifičnosti ali, generalno posmatrano, vazdušni su najviši, vatreni često nemaju izraženu simboliku što se visine tiče pa jednako mogu biti i visoki i niski. Vodeni i zemljani su niži. Svi vodeni znaci imaju šire bokove, a često imaju masnu i vlažnu kožu. Vatreni znaci imaju snažan torzo, pa noge često deluju kraće.

 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Bez Venere nema lepote
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Vage, mirotvorci i sudije
ZVEZDE I MISTERIJE Prijateljstvo po meri zvezda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online