Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.05.2016.
12:30
S. Ban A

Prokletstvo punog Meseca

Uticaj Meseca na život na Zemlji je jedina astrološka tvrdnja koju je i zvanična nauka priznala. Mnoštvo je onih koji su skeptični prema astrologiji, ali, priznaju dejstvo Meseca. Najpre zbog primetne promene raspoloženja i ponašanja ljudi naročito u periodu kada je Mesec pun. Skoro da ne postoji čovek koji u datom trenutku zbunjenosti haotičnom situacijom nije podigao pogled ka nebu i konstatovao "oh, pa to je pun Mesec....".

pixabay.com
 

U starim astrološkim udžbenicima je opisano da je u vreme punog Meseca povećan broj nesreća kako na javnim mestima tako i u ustanovama kao što su bolnice, a naročito hirurške i psihijatrijske klinike. Zbog loše statistike brojni hirurzi izbegavaju operacije u danima kada je, ne samo Mesec pun, već i u periodima kada on raste.

Mesec u određenom astrološkom znaku ima posebne osobine. U nekima se "oseća" dobro, a u nekima ne. Od te simbolike zavisi i jačina dejstva. Poslednji Pun Mesec je bio u utorak, 3. jula. Našao se u znaku Jarca što govori da je, astrološki rečeno, u svom "izgonu". Mesec u Jarcu ukazuje na opšti pad raspoloženja, depresivnost, suze, uznemirenost i tugu. Haotičnost i smušenost ovog položaja pojačana bliskim prisustvom Plutona prouzrokovalo je veliki broj stradalih u saobraćajnim nesrećama.

Ciklusi na nebu

Mesecu je potrebno u proseku 28 dana da bi prošao kroz svih 12 astroloških znakova. U svom hodu zauzima određene položaje u odnosu na Sunce i Zemlju. Glavni položaji su: konjukcija ili kada se Sunce i Mesec preklope na istom stepenu istog astrološkog znaka i to se zove Mlad Mesec. Nakon toga sledi prva četvrt (90 stepeni od Sunca) i on nastavlja da raste. Taj ciklus traje 14 dana sve do punog Meseca, što je astrološki prikazano aspektom opozicije (180 stepeni) u odnosu na Sunce. Nakon toga, Mesec nastavlja ka poslednjoj četvrti (90 stepeni od Sunca) ali ovog puta u opadanju. I ovaj ciklus traje 14 dana.

Na naslovnim stranama raznih medija udarne vesti su bile broj tragično stradalih na putevima. I ne samo to. Opšta pospanost, smušenost i nesanica, pravdana je velikim vrućinama koje su zadesile naše podneblje. A, astrološki je jasno bilo da je upravo pun Mesec u znaku Jarca opterećen bliskim smrtonosnim aspektom s zloslutnim Plutonom prouzrokovao haos upravo u našoj zemlji, jer je Srbija pod astrološkim uticajem znaka Jarca.

Najlošije dejstvo punog Meseca je kada se on odigrava u znaku Škorpije i Jarca jer tada ukazuje na jaka kolebanja u kolektivnom nesvesnom i nosi opasnost stradanja većeg broja ljudi. U godini to su periodi kada Sunce prolazi kroz znak Bika i Raka.

 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Mesec diktira raspoloženje
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Odmor kao avantura
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online