Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.04.2015.
12:30
S. Ban A

Tibetanski horoskop

Svaki astrološki pravac proučava horoskopske znake na poseban način. Jedna od najpoznatijih škola je tibetanska, koja ovo učenje zasniva na teoriji reinkarnacije. Dakle, natalni horoskop tumači prethodne živote kao i ono što je u ovom karmički zadato.

wallpapers87.com
 

Ovan predstavlja reinkarnaciju. Život mu je obeležen stalnom borbom, kako unutrašnjom tako i spoljašnjom. Energiju Marsa mora da usmeri na društvene aktivnosti kako bi se agresivnost ispoljila na najkonstruktivniji način.

Bik predstavlja stvaranje duha. Ljudi rođeni u ovom znaku su stigli u ovaj život sa zadatkom da svojim delom daju primer kako se razvija duh, zemaljska ljubav i umetnost. Da bi uspeli, moraju da pobede nesigurnost.

Blizanci predstavljaju psihološku evoluciju, korak dalje u razvoju Bikove duhovnosti. Zbog svoje merkurkovske prirode nikad ne nalaze trajni mir. Ako uspostave samodisciplinu, mogu značajno duhovno napredovati.

Svako ima svoju karmu

Vodolija predstavlja čovečanstvo i dobročiniteljstvo. Nema iluzije i upravlja svojom karmom. Oličenje je prijateljstva, ali može upasti u zamku straha od samoće. Mora napraviti razliku između iskonske ljubavi prema drugom ljudskom biću i egoističnog straha od izdaje bližnjih.
Ribe predstavljaju kraj ciklusa, povratak svetovnom biću. Ovde su vrata kosmosa. Osoba se oprašta od zemaljskog života i prelazi u druge dimenzije. Ovaj oprost simboliše karmu Ribe, čiji će život biti protkan okolnostima koje će ovu osobu naučiti da postane oličenje požrtvovanosti i praštanja.

Rak predstavlja znanje. Duh se inkarnira u fizičkom telu pri čemu je najveća pažnja posvećena materinstvu, osećanjima i porodici. Ako ne pobedi svoju detinjatost i posesivnost, može biti odbačen od svih, prepušten samoći.

Lav predstavlja univerzalnu svest. Na prvom mestu glavni je učesnik u materijalnom svetu, nameće se kao vođa. Svoju egoističnost i gramzivost može pobediti samo ako život posveti služenju drugim ljudima.

Devica predstavlja fizički svet, materiju i rad. Duh koji nikada nije zadovoljan, kritički nastrojen i svemu prigovara. Da bi duhovno uznapredovala, Devica mora da se posveti drugim ljudima i na poslednje mesto staviti sebe.

Vaga predstavlja osećajnost. Traga za ravnotežom između duha i materije. Pronalazi beskrajni nesklad u svemu. Put razvoja zaustavlja onda kada naiđe na nekog kome se dopada. Najvažnije da pobedi lenjost i da nauči da sama pronalazi izazove koji je vode ka napretku.

Škorpija predstavlja želju za večnim životom. Oličenje večne borbe duhovnog i seksualnog zadovoljstva. Plaši se smrti, pa zbog toga ima potrebu da i nju kontroliše. Niži tipovi ovog znaka uništavaju sami sebe. Karmički zadatak će ispuniti ako iskontrolišu rušilačku snagu kojom obiluju.

Strelac predstavlja stepenik sazrevanja. Ako kod Škorpije u borbi duha i seksa pobeđuje seks, kod Strelca bitku dobija duh. Najveća zamka je preterano uživanje u zemaljskom uspehu. Dobru karmu treba da troši na dobročinstva i humanitarni rad.

Jarac predstavlja više znanje. Duboko u sebi on poznaje istinu o granicama zemaljske duhovnosti. Intuitivno zna kuda treba da ide da bi ispunio zadatak svoje reinkarnacije. Zamka se krije u despotskom ponašanju. Život mora da provede u odricanju kako bi izbegao teška iskušenja.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Prokleti karakter
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Slobodna ljubav
ZVEZDE I MISTERIJE Devica čeka da bude osvojena
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online