Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.03.2015.
12:42
S. Ban A

Merkur vlada inteligencijom

Merkur je planeta koja u natalnom horoskopu opisuje kako nešto razumemo i shvatamo. Njegov položaj u znaku i polju daje smernicu na koji način će neko najbolje iskoristiti svoje mentalne sposobnosti. Osim toga, aspekti koje pravi s drugim planetama opisuju koliki je prirodni kapacitet osobe i do koje granice može razviti svoju inteligenciju. U ovom slučaju nevažno je da li su aspekti dobri ili loši, jer i ovi drugi otvaraju mogućnost razvitka, možda čak i više nego oni povoljni koji će, najpre, ukazati na prirodnu mentalnu lenjost osobe.

premiumastrologer.com
 

Na primer, loš aspekt može ukazati na brzo i grozničavo razmišljanje koje razvija inteligenciju. Ipak, ukoliko je neka teška planeta uključena u nepovoljan aspekt prema Merkuru, to će dati zaostajanje i mentalne blokade.

Uopšteno, evo tumačenja položaja Merkura.
Merkur u Ovnu ili u prvom polju natalnog horoskopa - osoba brzo misli, najbolje se koncentriše dok nešto radi ili se kreće.

U Biku ili drugom polju - najbolje ideje izlaze dok se hrane, ali i najbolje razumeju funkcionisanje ekonomije, novca, ishrane. Koncentriše se u prirodi.

U Blizancima ili trećem polju - koncentracija u toku vožnje, ali i najbolje ideje se rađaju dok šetaju ili pišu.

U Raku ili četvrtom polju - niko kao oni ne razumeju porodične odnose, koncentracija u toplini doma. Maheri za nekretnine.

U Lavu ili petom polju - tokom celog života zadržavaju radoznalost i dečji duh koji im otvara mogućnosti za ideje koje su jednostavne, a istovremeno genijalne. Koncentracija uz dnevnu svetlost, naročito na Suncu.

Vodolija daruje brze misli

Ako se Merkur nalazi u Vodoliji ili u jedanaestom polju - osoba ima brze misli, mogući visok ILj, ideje izleću neočekivano. Dar za alternativne nauke ali i napredne, koje vremenu u kome žive donose nove mogućnosti. Ovi inovatori se koncentrišu uz glasnu muziku ili neki drugi vid buke.
Ukoliko je Merkur u Ribama ili dvanaestom polju - misli su spore ali teku pod vođstvom intuicije. Najbolje se koncentrišu pod okriljem mraka i noći, a neki i pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Sklonost greškama, ali i genijalnim uvidima koji im stižu "niotkuda".

U Devici ili šestom polju - majstori za analizu, svestrani su a najbolja koncentracija na radnom mestu. Ideje im nisu jača strana, ali su u logičnom zaključivanju nenadmašni.

U Vagi ili sedmom polju - majstori za partnerske odnose, prirodan dar za pomirenje. Koncentracija im je najbolja kada prekoputa sebe imaju sagovornika.

U Škorpiji ili osmom polju - magovi kojima ništa nije strano. Velika moć koncentracije na bilo kom mestu, ali, naročito ako se nalaze pred životnom dramom koja uključuje rađanje ili smrt.

U Strelcu ili devetom polju - možda nisu autentični u svojim razmišljanjima, ali zato odlično shvataju i usvajaju tuđa znanja. Koncentrišu se nad knjigom, zbog toga mogu biti vrhunski obrazovani jer s lakoćom uče.

U Jarcu ili u desetom polju - spore misli, ali, prirodna mudrost. Dar za razumevanje istorije, prošlosti, politike, ali i problema i nedaća. Koncentracija im je godinama sve bolja.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Inteligencija srca
ZVEZDE I MISTERIJE Devica čeka da bude osvojena
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Prokleti karakter
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online