Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.02.2015.
12:34
S. Ban A

Muškarci & žene: Prvo seks, onda možda prijateljstvo

Večita tema astrologije su odnosi muškaraca i žena, a jedno od najpopularnijih je pitanje mogu li pripadnici suprotnih polova biti prijatelji. Primenom astrološke simbolike, odgovor na ovo pitanje bio da je pravo prijateljstvo bez primese seksualnosti između muškarca i žene - nemoguće.

praylikeagourmet.com
Prema zvezdama, prvo mora da se desi jedno, pa eventualno ono drugo

Naime, muškarci su predstavljeni Marsom, a žene Venerom. Kontakt ove dve planete predstavlja vrhunac erotike i seksualne privlačnosti. Da bi jedno na drugo bili imuni, neka od ove dve planete mora biti oslabljena. Dakle, funkcionalno prijateljstvo između muškarca i žene može opstati samo ako je muškarac snagom svoje energije bliži ženskom polu, pa ga prijateljica nesvesno doživljava kao drugaricu, ili je ženina energija bliža muškoj, pa postaje najbolji "ortak" svom drugaru.

Pročitajte još:

colourbox.com, zastavki.com

* Podznak određuje fizički izgled

* Kako staviti tačku na ljubav

Ukoliko obe strane imaju ovakva odstupanja, pa je reč o prijateljstvu slabog muškarca i dominantne žene, opet postoji veliki rizik da se odnos u nekom trenutku pretoči u ljubavni, to su one veze i brakovi gde su životne uloge partnera zamenjene. Dobar primer za ovo su veze starijih dama i mladih muškaraca. Uloge su najčešće zamenjene, žena je dominantna (Marsova energija), a muškarac feminiziran (Venera).

Živimo u vremenu u kome se uloga žene u svakom segmentu njenog postojanja, rapidno menja i pojačava. Sve više je, takozvanih, žena zmajeva, koje su okružene velikim brojem prijatelja, naročito muških. Astrološki bi se to reklo da je Venera u muškom odelu okružena brojnim Marsevima. S obzirom na to da zrači muškom energijom, kao takva, bez obzira na fizički izgled i realne ženske kvalitete koje poseduje, postaje nezanimljiva brojnim prijateljima koji nju nesvesno doživljavaju kao prijatelja istog pola. I eto, na taj način, prijateljstvo opstaje. Ali, to onda nije prijateljstvo između muškarca i žene, već, ako bismo se drugačije izrazili, spoj dve muške energije.

Na isti način možemo posmatrati i popularne muškarce koji su emotivno neostvareni, a okruženi brojnim zgodnim "prijateljicama" koje ih ne doživljavaju kao muškarce. Kada se malo zagrebe ispod površine, obično je uočljiva ženska crta takvih muškaraca, jer oni su nežni, brižni, spremni da saslušaju svoje prijateljice...

Sudar Marsa i Venere

Može se reći da je jedino zdravo prijateljstvo između Venere (žene) i Marsa (muškarca) moguće tek kada se njihova osnovna kontaktna energija potroši, dakle, posle ljubavne veze ili seksa. Takva prijateljstva zaista mogu da potraju, naravno, ukoliko okolnosti dozvole. Takođe, postoje i oni koji celog života gaje prijateljstvo zasnovano na uzdržavanju, vešto vrebajući povoljan trenutak da svoje potajne želje sprovedu u delo. Takav odnos, ipak, ne možemo svrstati u pravo i čisto prijateljstvo.

Sve ovo je gruba analiza zasnovana na osnovnoj simbolici Marsa i Venere. Nekada se ovo manifestuje i na drugi način. Ako, recimo, imamo prijateljstvo između neprihvatljivih kategorija. Na primer, drastično odstupanje u fizičkom izgledu ili razlika u godinama, ili bilo šta slično što slabi osnovnu funkciju energije koju predstavlja Mars ili Venera. Ali, ako se desi da su oboje oslabljeni u svojim osnovnim funkcijama, opet se prijateljstvo pretače u ljubavnu vezu.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Preljuba - avantura ili uteha
ZVEZDE I MISTERIJE Prijateljstvo po meri zvezda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online