Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.12.2014.
13:34
S. Ban A

Armagedon koji je promenio Zemlju

Mit o velikom potopu jedan je od najstarijih i najuniverzalnijih za koje se zna. Među civilizacijama koje hiljadama godina žive razdvojene jedna od druge, kod Inka u Peruu, Maora na Novom Zelandu, na havajskim ostrvima, ili u legendi o potopu plemena Joruba, na jugozapadu Nigerije i mnogim drugim, nalazimo sačuvana predanja o ovom događaju, koji je nekada zadesio planetu i koja se u začuđujućoj meri poklapaju sa biblijskim izveštajem.

newprophecy.net
 

Jedna od teorija o ledenom dobu kaže da je Zemlju, u prošlosti, pogodio džinovski asteroid koji je izazvao oscilacije u rotiranju naše planete i doveo do zamene polova što je, dalje, proizvelo poremećaj klime.

Pretpostavlja se da su tada nastali ogromni oblaci koji su, noseći kišu i vodu uništavali sve što je na Zemlji živo. Neobjašnjivo je, ipak, da li je moguće da su ti oblaci bili toliko veliki da su sobom nosili ogromnu količinu vode, za koju se veruje da je izazvala sveopšti armagedon i potopili planetu, kako to opisuju legende mnogih civilizacija. Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi, da je baš sudaranje Zemlje sa asteroidom izazvalo veliki potop posle kojeg je reljef na Zemlji potpuno izmenio, ali velike su indicije i brojne naučne teorije, da se baš sve tako desilo.

Bez obzira na podatak da je do danas pronađeno više od 250 legendi o velikom potopu, nije ustanovljeno, da li sve govore o jednom te istom događaju, ili je bilo više uzastopnih sličnih događaja.

Takođe se ne zna, da li se govori samo o lokalnoj ili sveopštoj kataklizmi. Najpoznatija priča o potopu prikazana je u Bibliji, u kojoj se kaže da je Noje bio Božiji izabranik koji će da preživi potop i nastavi život gradeći veliku barku za sebe, porodicu i životinje iz svoga okruženja. Na sličan način isti događaj je opisan na glinenim pločicama u Ninivi što je, do danas, najstariji pronađen trag, u kome se nedvosmisleno govori o istom događaju kao i u Bibliji, o čoveku koji je živeo pre i posle potopa, samo što je on, za razliku od onoga u Bibliji, nazvan drugim imenom: Utnapištam.

Atlantida - nestala za 24 sata

Takođe se čak i za Atlantidu veruje da je nestala za samo jedan dan i noć! Nakon toga, dugo su kontinente potresali zemljotresi zbog kojih je jedan deo Južne Amerike potonuo u Atlantik, a drugi izronio u Pacifiku i na taj način izbacio neke gradove na same vrhove planina, današnjih Anda. Veruje se da je veliki asteroid svojim udarcom u Zemlju izazvao poremećaj klime što objašnjava iznenadno smrzavanje mamuta u Sibiru.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Horoskop otkriva poroke i mane
ZVEZDE I MISTERIJE Prokletstvo ostrva Lokrum
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Bogati ili nesrećni preci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online