Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.12.2014.
17:52
S. Ban A

Saturn deli lekcije i nagrade

Mnogi veruju da je Saturn loša planeta koja simboliše muku, nevolju i nesreću. Zovu ga planetom karme i sudbine. Tamo gde se on nalazi, u našem natalnom horoskopu, tu je pozornica naših prepreka i stradanja. Međutim, često se zanemaruje da je on zapravo veliki učitelj, ali onaj koji nam deli bolne lekcije, nekad i nebrojano puta iznova, sve dok ne savladamo zadatak. Onda kad uvidimo šta je to potrebno da promenimo i uradimo na drugi način, često neprijatan, sledi rezultat koji može biti u vidu ogromne nagrade.

youtube.com

Jednom rečju, Saturn je planeta čije se tumačenje zasniva na sistemu setve i žetve, pa prema tome, može se reći da je njegova filozofija utkana u svaki delić našeg bića jer čovekovo bitisanje na zemlji je satkano u kvalitetu interakcije između njegove i kosmičke (božanske) svesti. Kako gore, tako dole. I obrnuto.

Njegovo tranzitno kretanje kroz natalni horoskop ukazuje na sedmogodišnje cikluse, koji su povezani s čovekovim razvojem i sazrevanjem.

Prva važna pozicija događa se oko sedme godine života, kad Saturn ulazi u kvadrat u odnosu na njegovu natalnu poziciju. Pošto njegovo tranzitno kretanje nije ujednačeno po brzini, ovaj period odstupa, a to primećujemo po različitosti brzine sazrevanja deteta tog uzrasta. To je period završetka bezbrižnog dela detinjstva i početka ozbiljnih lekcija učenja (Saturn).

Suzama se duša mije

Saturnov prelazak preko Meseca predstavlja sedam i po godina tuge. Ovaj ciklus počinje kada Saturn uđe u znak koji se nalazi ispred znaka u kome se nalazi natalni Mesec, a završava se kada napusti znak koji sledi iza znaka u kome je Mesec. Ovo znači da svi moramo proći "Sade sate", a do koje mere će sudbina biti oštra prema nama, najviše zavisi od toga koliko smo spremni da bolne lekcije prihvatimo kao dar.

Druga pozicija se dešava oko 14. godine, kad on pravi opoziciju u odnosu na natalni položaj. To je period puberteta, period kad se iniciraju nove socijalne uloge i razvoj polnog identiteta.

Treća pozicija se odigrava oko 21. godine, kada on ponovo dolazi u kvadrat u odnosu na natalnu poziciju, ali ovog puta s druge strane. To predstavlja period punog sazrevanja, ali i izazove sudara kasnog detinjstva i zrelog doba. Ovo je period kada usvajamo zakonsku odgovornost za svoja dela i ulazimo u svet odraslih.

U četvrtu poziciju Saturn ulazi oko 28. godine. To se naziva punim krugom u odnosu na natalnu poziciju, Saturnov povratak. Mnogo je knjiga napisano o ovom periodu, a najviše zbog toga što je to period svođenja računa prvih 28-29 godina. Upravo je ovde sistem setve i žetve naglašen jer ovaj period može biti veoma bolan ukoliko je u prva tri ciklusa propuštena prilika da se uči i muči na način koji to Saturn zahteva.

Dakle, ako nismo bili disciplinovani i vredni, život se bolno prelama u ovom uzrastu i osoba je izložena značajnim nedaćama, bilo da je u pitanju zdravlje, ljubav, porodica, posao... Nakon ovog ciklusa sledi novi krug koji je obeležen novim sedmogodišnjim ciklusima čiji će kvalitet zavisiti od onog što smo naučili u prvom.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Saturnove boljke
ZVEZDE I MISTERIJE Jarčevi - borci na duge staze
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online