Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.11.2014.
13:17
S. Ban A

Kako zagospodariti životom

Da čovek tokom života prolazi kroz razvojne faze nije tajna, ali ako podelimo na sedam etapa, dobijamo podelu koja je oslikana simbolikom planeta koje vladaju starosnim dobima koje pratimo od trenutka začeća.

 

Prenatalno doba je predstavljeno Mesecom - zaštićenost i ušuškanost u majčinoj utrobi, obloženost vodom i apsolutna udobnost, simbolika je Meseca koji vlada plodom.
Sunce je simbol samog čina rađanja. Njegov upliv se ne vezuje za određeno starosno doba, već se tumači kao apsolutni vladar svih planeta, svih segmenata života.


Od rođenja do 14. godine - period dejstva Merkura. On predstavlja osobu željnu znanja, samosvesnu, brze pameti i radoznalu. Ovo je period kada čovek usvaja znanja i veštine, upoznaje svet i ambijent u kome se rodio. Saznajno i samosvesno, ovo je najvažnija faza, jer iz nje se razvijaju ostale. Šta je propušteno ovde, kasnije je nenadoknadivo.

Ponovno rađanje

Posle 70. godine nastupa doba Urana (oslobađanje od svih obaveza i očekivanja) a potom i Neptuna koji predstavlja bezvremeni deo bića. Čovek se sprema za odlazak, okreće se religiji i tišini. Nastupaju bolesti i demencija. Ovo je planeta koja vlada Ribama, gde je Venera egzaltirana. Čovek je podetinjio, intuitivno pokušava da se vrati u period detinjstva i mladosti, čime se krug zatvara. Tačku na sve stavlja Pluton, glasnik smrti, ali, preko Sunca, vesnik ponovnog rađanja.

Od 14. do 28. godine - period dejstva Venere. Osoba otkriva strast, zabavu, telesna zadovoljstva. U ovoj fazi razvija se seksualnost i odnos prema uživanju. Ovo su godine kada osoba otkriva ljubav, prvo prema sebi, a onda i prema drugima.


Od 28. do 42. godine - doba Marsa. Vreme kada se čovek odriče telesnih zadovoljstava i svoju energiju usmerava na okolinu i stvaranje. Vreme za velike poslove, osnivanje porodice, važne poduhvate.


Od 42. do 56. godine - ovim periodom vlada Jupiter. Ova životna faza predstavlja pobedu reda i zakona nad neskladom. Osoba je gospodar svog života, vođa u poslovima, otac porodice.


Od 56. do 70. godine - Saturn donosi suočavanje s prolaznošću i starošću. Pošto je početak ove faze povezan s drugim Saturnovim prolazom u ličnom horoskopu, ova faza može biti ili krajnje neprijatna (jer nas uvodi u suočavanje s greškama kojima smo se rukovodili) ili, suprotno, period blagorodne žetve.

Da li će neko ući u starost odmah na početku ove faze ili će Saturnovo dejstvo osetiti tek sa 70 godina, zavisi od kompletne postavke planeta u ličnom horoskopu. Ako su sve faze racionalno iskorišćene, onda je početak starosti obeležen stabilnošću i zadovoljstvima koje ovo doba sa sobom nosi. Ukoliko prethodne faze nisu završene onda kada je bilo prirodno da se to dogodi, ovo doba donosi neprijatnosti jer mešanje energija proizvodi haos i depresiju.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Život u sedam faza
ZVEZDE I MISTERIJE Sedam etapa ljudskog života
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online