Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.09.2014.
14:42
S. Ban A

Da li se može ukrotiti podsvest?

Snaga naše podsvesti se ogleda u 12. polju natalnog horoskopa. U njemu je zabeleženo sve o tome kakva je veza između svesti i onoga što je duboko u nama, nedokučivo. Ukoliko je tu prisutna teška planeta, Pluton, Saturn, Neptun ili Uran, moć samospoznaje je velika jer će osoba na to biti primorana životnim udarcima koji su opisani simbolikom planete koja je uključena.

 

Neptun će dati psihičke probleme, Pluton naglašenu intuiciju, Uran vidovitost, Saturn duboku tugu i kompleks manje vrednosti. Sve ove osobine nateraće osobu da se pozabavi svojim duhovnim životom i podsvešću.


Snaga našeg uma jeste nesaglediva jer se u njemu nalazi sve ono što nas pokreće. Ipak, ni najveći posvećenici u duhovna učenja nisu u stanju da je u potpunosti pokrenu i savladaju prepreke. Cilj raznih duhovnih učenja jeste dostizanje svesne kontrole nad onim delom našeg bića koje nosi kosmički pečat, a koje je, praktično, nedodirljivo za naše svesno bitisanje.

Priprema za neizbežno

Postavlja se pitanje da li onda neko može svesno da manipuliše tako što bi namerno izbegao bar nešto iz navedene astrološke slike. Odgovor na to pitanje jeste pozitivan, ali, praksa nas uči da ako nešto treba da se dogodi, desiće se bez obzira na to koliko se mi trudili da izbegnemo. Možda je vrednost u tome što možemo, poznavajući astrologiju, da ublažimo ili bar da se kvalitetno pripremimo za ono što je neizbežno.

U starim astrološkim zapisima se tvrdi da upravo na taj deo bića utiče planetarni raspored u trenutku rođenja koji, na taj način, kodira mozak koji kao takav funkcioniše uvek u okviru onoga što se dešavalo na nebu u trenutku rođenja. U tom učenju možemo potražiti odgovor na pitanje da li je sve sudbinski određeno, jer, neretko su okolnosti dešavanja krajnje neobične i navode nas na to da pomislimo kako je sve išlo u smeru neizbežnog krajnjeg ishoda, bez obzira na to koliko smo mi pokušavali da ga izbegnemo. Kao da je sve ukazivalo na to da nešto mora da se dogodi.


Mi nesvesno kreiramo događaje i privlačimo ljude čija je energija u skladu s onim što je nama potrebno da bi upotpunili sklop energije koja nas vodi i koja je duboko u nama usađena. Ovakvim posmatranjem na natalni horoskop, nekada astrolog ne mora da računa tranzite i da upotrebljava komplikovane tehnike kako bi vremenski odredio kada će se nešto dogoditi. Dovoljno je da sagleda kako izgleda kompletna astrološka slika i da odredi prognozu, jer, određeni događaj sledi onda kada se svi detalji iz kosmograma podudare.

Na primer, vlasnik horoskopa ulazi u brak s osobom koja je stranac ili je druge vere, tom trenutku prethodi unapređenje na poslu ali i zdravstveni problemi jednog od roditelja zbog čega neće biti slavlja. Dakle, osoba koja zna kako će izgledati ovaj važan životni trenutak, može sama da oseti i predvidi kada će doći do njega, jer njemu će prethoditi dešavanja koja su navedena. Ako se ne odigra sve, neće ni ciljani događaj...

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Zvezde tope kilograme
ZVEZDE I MISTERIJE Jarac, kralj strpljenja
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Vodič za poklone
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online