Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.09.2014.
15:00
Suzana Ban A

Škola i horoskopski znaci

Početak školske godine je važan događaj za celu porodicu. Bez obzira na to što roditelji poznaju mogućnosti svoga deteta, susret s knjigom i obavezama uvek donosi i dozu straha od neizvesnosti. Univerzalni recept za uspeh ne postoji, ali od pomoći može biti opšta podela po horoskopskim znacima koja opisuje odnos deteta prema obavezama.

Detetov odnos prema školskim obavezama određuje i horoskopski znak
 

Ovan - Poželjno je da uči kroz igru i sportske aktivnosti. Ako odnos prema obavezama prihvati kao vid takmičenja, ovo dete može biti veoma odgovorno i uspešno u svemu.


Bik - Obaveze shvata odgovorno, ali je sporije od druge dece. Najbolje je školu predstaviti kao mesto gde mogu da se zarade razne privilegije. Reč "nagrada" zameniti rečju "zarada".


Blizanci - Radoznalci deluju previše površno i nezrelo, a odgovornost razvijaju tek s vremenom. Poželjno je da uvek budu u grupi uspešne dece jer će ih brzo iskopirati.
 

Rak - Ova deca su sklona da se povuku u sebe što roditelje može navesti da previde njihovu patnju. Potrebna im je velika emotivna podrška.


Lav - Škola je za njega teren na kome će dokazati svoje sposobnosti i veštine. Zamka ovih osobina je preterana ambicioznost koja može da preraste u veliku frustraciju ukoliko je dete neuspešno.


Devica - Ovo dete je teško usmeravati jer ono ima svoj sistem vrednosti. Da bi lakše prihvatilo novi životni ritam, potrebno je školu predstaviti kao posao.


Vaga - Najveće uspehe postižu kad rade u paru, partnerstvu. Ukoliko su u dobrom okruženju, rezultati mogu biti sjajni. Skloni su da preslikavaju atmosferu okoline, pa je zbog toga važno da roditelj utiče na odabir dece s kojom će se zbližiti.


Škorpija - Odnos prema obavezama može biti dobar samo ukoliko naiđu na odobravanje učitelja i dece. Potkupljivi su, pa je zbog toga najbolje od starta uvesti sistem nagrade i kazne.


Strelac - Odgovornost im je slabija strana i zbog toga roditelji moraju biti naoružani ogromnim strpljenjem i idejama kako da motivišu ovog đaka. Oni su gladni znanja, ali ga usvajaju jedino ako im se prenosi na interesantan i zabavan način.


Jarac - Na početku školovanja često ih proglase lenjivcima. Odnos prema obavezama je disciplinovan, bez pritiska ih treba pustiti da sami pronađu svoj ritam.

Vodolija - Škola je mesto gde se okupljaju drugari, a knjiga je nužno zlo. Učenje treba da bude predstavljeno kao eksperiment, a druženje sa decom iskoristiti u sistemu nagrade i kazne.


Ribe - Škola za decu rođenu u ovom znaku može biti izvor velikog stresa. Ne treba ih pritiskati, već ih treba pustiti da sami pronađu put i model ponašanja koji im najviše prija. Ako zasijaju, biće to zbog vanserijske dovitljivosti.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Venera, planeta ljubavi
ZVEZDE I MISTERIJE Slatki pretpraznični umor
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online