Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.05.2010.
14:23
Vestionline A

Zašto se gojimo kad smo u vezi?

I žene i muškarci koji žive zajedno imaju dva puta više izgleda da postanu gojazni nego samci, pokazala su istraživanja. Lepo je biti u skladnoj vezi, ali tada najčešće usvajamo i nove navike, a rezultat su višak kilograma.

Nakon što se prepustimo životu u dvoje, neprimetno počinjemo da usvajamo i neke druge navike. Čim počnemo da delimo život sa partnerom ili partnerkom lako se opustimo i sve se manje bavimo sami sobom. Evo nekoliko načina na koje veza utiče na debljanje:

Već ste osvojili partnera/ku


Svi se trude na početku veze, održavaju liniju, redovno vežbaju, paze na ishranu jer imaju potrebu da impresioniraju partnera ili partnerku. Ali nakon osvajanja voljene osobe i muškarci i žene se opuste i zapuste. To je pogrešno razmišljanje jer trebalo bi da pazite na sebe zbog sebe, a ne zbog drugih.

Izležavanje na kauču

Nema ništa loše u izležavanju i maženju na kauču ispred TV-a, ali mnogim parovima to postane redovna večernja (ne)aktivnost. A onda se vremenom sve manje mazite, a sve više donosite iz kuhinje nešto za grickanje i pijuckanje. I pre nego što ste se uopšte snašli stvorili ste jednu jako nezdravu naviku. Delujte na vreme, umesto izležavanja šetajte, vozite sobni bicikl... sve je bolje od ležanja na kauču.

Večere u restoranu

Parovi često jedu napolju i pritom zaboravljaju da u restoranu ne pojedu samo glavni obrok. Ne treba u potpunosti izbegavati odlazak u restoran, priuštite to povremeno, ali nemojte da vam postane česta navika.

Konzumiranje hrane koju inače niste konzumirali


Parovi često jedu hranu koju ne bi jeli da su sami. Na primer razne grickalice ispred TV-a dok traje filmski maraton, slatkiše koje su dobili od voljene osobe...

A i u kuhinji se krčka ono što će jesti i on i ona, iako bi ona možda da je sama pojela salatu. I tako, pre nego i primetite šta se događa kilogrami će se nakupiti.

Jedete i kad niste gladni


Naprimer, čim ugledate partnera u kuhinji da pravi tost sendvič pridružićete mu se iako niste gladni. Ovo je vrlo česta pojava u ljubavnim vezama. To je potpuno nepotrebna i nezdrava navika.

Delite bocu vina ili pivo


Uz romantiku ide i vino, ali ako otvorite bocu verovatno ćete popiti više od dve čaše vina, a to nikako nije dobro. Ne zaboravite da alkohol obiluje kalorijama, a ako vam ovo postane navika pre spavanja, osim neželjenih kilograma mogli biste ugroziti zdravlje. Neka ispijanje piva i vina bude što ređe.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online