Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.05.2014.
20:00
Alternativa za Vas A

Manuka med ubija i najtvrdokornije bakterije

Manuka med bi mogao biti najlekovitiji med na svetu! To je monoflorni med koji pčele proizvode iz cveća s manukinog drveta (lat. Leptospermum scoparium). Manuka med poznat je po svojim izuzetnim antibakterijskim svojstvima, koja se, za razliku od ostalih vrsta meda, ne uništavaju tokom razvodnjavanja, izlaganja suncu ili toploti. Hiljadama godina je poznat domorodačkim narodima Novog Zelanda.

Manuka med poznat je po svojim izuzetnim antibakterijskim svojstvima, neuništivim tokom razvodnjavanja, izlaganja suncu ili toploti
 

Na Novom Zelandu je istraživačka grupa sa Univerziteta Vaikato još 1981. otkrila da manuka med ima stabilna, moćna i jedinstvena antibakterijska svojstva, koja nisu prisutna ni u jednoj drugoj vrsti meda. U studiji je ovaj med uništio gotovo sve tipove bakterija koje su mu bile izložene.

Smatra se delotvornim čak i protiv H. Pylori – uzroka većine čireva na želucu, E. Coli – najčešćeg uzroka inficiranih rana i Streptococcus pyogenes – uzroka bolnog grla.

Pomaže kada standardni lekovi zakažu

Odlike: visoka koncentracija lekovitih sastojaka, nizak udeo vode, niska kiselost i  prisutnost posebnih lekovitih spojeva iz cvetova manuke.

Širom interneta možete naći mnogo oduševljenih korisnika od kojih su se neki spasili i od amputacije udova.

Istraživanje sprovedeno na 17.000 ljudi pokazalo je korist u lečenju hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa.

Kada može da pomogne Manuka med:

 

učinkovit je kod lakših i težih infekcija
koristi se kada antibiotici više ne deluju
pomaže kod opekotina
trenutno ublažava bol kod rana i njihovo zaceljivanje
najbolji je lek za čireve


+ Ima izvanredno delovanje na celi niz bolesti i posebno je koristan kod slabog imuniteta.
+ Dobar i u nezi kože i kose, jer intenzivno vlaži, obnavlja i čini vidljivo zdravijom.

 

Druge tegobe kod kojih može pomoći manuka med:

ekcem, dermatitis, akne
gljivične infekcije
upale
astma i alergija
ugrizi insekata
osipi i čirevi
anemija
probavne bolesti


Kako prepoznati pravi manuka med

Nisu svi manuka medovi napravljeni jednako. Zavisno od sezone i mestu pravljenja, aktivni sastojci u njima variraju. Najkvalitetniji je onaj divlji iz ruralnih područja Novog Zelanda.

Ima ih raznih...
 


Radi razlikovanja medova različitih izrada osmišljen je pojam UMF (Unique Manuka Factor) - jedinstveni manuka faktor, sertifikat koji označava da se radi o pravom čistom manuka medu s aktivnim spojevima.


UMF faktor:

UMF faktor/ 5-9 z/a održavanje zdravlja i imuniteta
UMF faktor/ 10-14/ prikladan je za lečenje lakših bolesti
UMF faktor/ 15+/ med najviše kvalitete i visokog antibakterijskog delovanja i lekovitosti

Upotreba

Kod oralne uporabe uzima se čajna kašičica UMF manukinog meda tri puta dnevno, a ako je upala akutna uzima se po jedna kašika svaki sat.

Manuku možete koristiti kao i bilo koji drugi med - oralno, lokalno, u nezi kože i za kuvanje.

Ovaj med ne smeju koristiti osobe alergične na pčelinje proizvode i deca mlađa od godine dana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.05.2014. 00:52
Odlican lek moizete ga kupiti na ebay ali samo uzimajte koji je proizveden u Novom Zelandu razlog, to drvo(Grm) raste samo tamo.
Četvrtak 13.11.2014. 20:38
Preporučujem, zaista odličan lek. Postoji uvoz i u Srbiji direktno sa Novog Zelanda, možete pogledati na sajtu http://manukasrbija.rs/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online