Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.05.2012.
08:00
A

Vredi li kupovati ove proizvode?

Većina ljudi misli da su novi proizvodi koji dolaze na tržište bolji od svojih prethodnika i da je za brigu o zdravlju potrebno pratiti takve trendove. Ipak, neka istraživanja pokazuju da nisu u pravu.

 Čim baterija "iscuri“, ona će slabije raditi, što znači – isto kao obična četkica

Nedavna studija objavljena u Biltenu lekova i terapeutskih sredstava pokazuje da čak i kreme protiv ujeda insekata nisu naročito korisne. Šta onda reći za neke od navedenih proizvoda?


Električne četkice

Proizvođači takvih četkica obećavaju bolje i lakše čišćenje i laganiju upotrebu od recimo električnih četkica koje moraju redovno da se pune. Međutim, četkice na baterije obično nemaju dovoljno snage. Čim baterija "iscuri“, ona će slabije raditi, što znači – isto kao obična četkica.

Stomatolozi se slažu da je zbog pokreta glave, svakako najbolja električna, ali nemojte zanemariti činjenicu da dobra električna četkica košta najmanje 800 dinara dok za isti novac možete kupiti čak tri dobre obične četkice. Takođe nema svaka apoteka nastavak za električnu četkicu što vas može podstaći da je ređe menjate.


Tablete vitamina C

Suplementi vitamina C često se viđaju u apotekama, što i ne čudi, jer je taj vitamin potreban za očuvanje zdravlja ćelija i vezivnog tkiva. Odraslim osobama je potrebno 40 mg dnevno, ali većina dodataka ishrani sa ovim vitaminom sadrži i više od 1.000 mg.

Problem je u tome što telo ne može da skladišti vitamin C, pa od većih doza vi nemate nikakve koristi. Sve ćete izbaciti urinom.


Čistač jezika

Plastična sprava reklamira se kao način da očuvate higijenu usne šupljine i zadržite svež dah. Međutim, ona je potpuno suvišna. Dah ćete očuvati redovnim pranjem zuba i čišćenjem koncem, a svakako možete četkicom očistiti i jezik.


Antibakterijski sapun

Nema sumnje da je potrebno temeljno prati ruke, kako biste sprečili razne infekcije. Međutim, za to je sasvim dovoljan običan sapun, jer je trljanje, pena i topla voda ono što uklanja mikroorganizme sa vaših ruku, a ne neki poseban sastojak.

Ništa vam neće značiti ni antibakterijski gelovi, jer će virusi koji mogu biti uzročnici raznih oboljenja opstajati na rukama. Dakle, nasapunjajte ruke, trljajte 20 sekundi i isperite. Zatim ih temeljno posušite i uživajte u čistoći.


Sredstva za intimnu higijenu

Preparati za pranje intimnih delova postali su veoma popularni među ženama jer navodno imaju pH vrednost koja više odgovara „klimi tamo dole“. Ipak, oni ne samo da nisu potrebni, nego mogu biti i štetni.

Unutrašnjost vagine prirodno ima bakterije, koje ako isperete, dovodite do disbalansa. Bez njih možete dobiti gljivice. Dakle, perite samo kožu sa spoljne strane, i to sastavljenih nogu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.05.2012. 07:48
Agesivna reklama, i svaki proizvod nađe kupca. Čak i parčići krpa, koje su navodno magićne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online