Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.04.2012.
11:10
Sponzorisani tekst A

Kvalitetan život i u trećem dobu

Nadomak Beograda, u raskošnoj sremskoj ravnici kraj reke Save nalazi se jedno malo urbano mesto, Jakovo, sa brojnim izletištima, mestima pogodnim za održavanje kulturnih manifestacija, naročito u letnjim mesecima, a tu je i dobro poznat manastir Fenek. U mirnom okruženju Jakova nalazi se Dom za stare MeliorVita, koji se u potpunosti uklapa u tihi ambijent ravnice.

Dom je udaljen od gradske buke i gužve a dobro povezan saobraćajnicama i linijama gradskog prevoza. Objekat je impozantan, namenski je građen i obezbeđuje smeštaj starijim osobama u skladu sa njihovim aktuelnim potrebama i željama, a o korisnicima brine profesionalno osoblje.

 

 

Dom MeliorVita ima prostrano, veoma lepo uređeno dvorište sa mnogo raznovrsnog cveća, zelenila, staza za šetnje, mesta koja omogućavaju korisnicima druženje, kao i adekvatan prostor za posete članova porodice i prijatelja.


Može se reći da je produžetak životnog veka i drugačiji način života savremenog društva u potpunosti opravdao postojanje ovakvih, modernih domova. Dom je registrovan za smeštaj 68 korisnika. Na smeštaj prima pokretne, polupokretne i nepokretne osobe. Na raspolaganju su apartmani, garsonjere, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, kao i stacionar za nepokretne koji je na posebnom spratu.
 

Komfor

Sobe su uredne, svetle, udobne sa potrebnom opremom koja podrazumeva krevet, garderobni ormar, sto, stolice, televizor i telefon.
Korisnicima su na raspolaganju tri trpezarije, objekat nema pragove, ima ugrađena dva lifta, agregat, video nadzor i drugu opremu potrebno da se svi smešteni osećaju prijatno i sigurno.

MeliorVita pruža usluge kvalitetnog smeštaja i visokoprofesionalne usluge osoblja u cilju poboljšanja kvaliteta života korisnika kroz zadovoljavanje njihovih potreba i sprečavanje mogućih rizika.
 

U radu sa starijima poštuju se načela humanizma, poštovanje dostojanstva i njihovih individualnih razlika, za sve korisnike se pokazujemo razumevanje za njihove želje i uvažava mišljenje kako bi se osećali prihvaćeno, sigurno, uvaženo, zbrinuto i stekli neophodno poverenje.


Zdravstvena nega i lečenje na raspolaganju su korisnicima svih 24 sata. O njima brinu lekari, medicinske sestre, fizioterapeuti, negovateljice i ostalo osoblje. Fizikalna terapija je veoma važna usluga, neophodna je za očuvanje funkcije lokomotornog sistema i kondicije korisnika. Ovaj tip rehabilitacije redovno se sprovodi posle različitih vrsta preloma i povreda kostiju, oporavka posle moždanog udara, kod nepokretnih korisnika i kod starijih radi održavanja kondicije uz primenu savremenih aparata novije generacije poput elektroterapije, magnetoterapije, ultrazvučne terapije i kineziterapije.

INFO:

USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE MELIORVITA
Ul. Boljevačka 141
11276 Jakovo
Tel. +381 11 841-6697

Jasno je da se starost ne može zaustaviti ali ono na šta se može uticati jeste da stariji borave tamo gde se osećaju sigurno, zbrinuto, gde će imati stalnu i stručno negu i pomoć, gde će se i u trećoj dobi osećati prihvaćenima, da mogu da razvijaju svoju individualnost i time značajno poboljšaju kvalitet života.

Pod nadzorom nutricioniste

Hrana je prilagođena potrebama korisnika a služi se u trpezarijama ili sobama. Jelovnik se pravi u dogovoru sa nutricionistom, na mesečnom nivou, zastupljene su sve vrste namirnica. Prilikom prijema korisnika na smeštaj određuje se kategorija u ishrani. Obroci se planiraju prema individualnim potrebama i zdravstvenom stanju korisnika, a dnevno se serviraju tri obroka i dve užine.

 


Raznovrsni programi

- Usluge stručnog socijalnog rada obuhvata individualni plan adaptacije za svakog korisnika, prilagođavanje uslovima života u Domu kroz individualni i grupni socioterapijski rad.
- Radno-okupaciona terapija podrazumeva rad na motivaciji korisnika da učestvuju u raznim oblicima aktivnosti gde pokazuju svoju ličnu kreativnost i upoznaju se međusobno.
- Kulturno-zabavne aktivnosti vodi edukovani terapeut dva puta nedeljno. U grupnoj atmosferi pričaju se zanimljivosti koje su aktuelne, korisnici pričaju o sebi, recituju pričaju šaljive priče, pevaju rešavaju zagonetke,često i zaigraju.
 

Garancija kvaliteta

Dom MeliorVita je Ustanova socijane zaštite, registrovan kod nadležnog Ministarstva za rad i socijalnu politiku, što znači da ispunjava neophodne kriterijume i standarde u pogledu lokacije na kojoj se objekat nalazi, smeštajnih kapaciteta, opreme, stručnog osoblja koje pruža usluge iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i organizacije poslova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online