Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.03.2012.
10:59
Vestionline A

Prvi Vrnjački festival zdravlja - Natura Sanat fest

Vrnjački festival zdravlja – Natura Sanat fest biće održan po prvi put u Vrnjačkoj Banji, povodom Svetskog dana zdravlja (7. aprila), najavili su organizatori na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ovu dvodnevnu manifestaciju (7. i 8. april) organizuju Opština Vrnjačka Banja, njena turistička organizacija, Specijalna bolnica "Merkur", Udruženje banja Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije.

Vrnjačka Banja - naš najpoznatiji centar zdravstvenog turizma biće domaćin prvog Vrnjačkog Festivala zdravlja Natura Sanat festa
 

Natura Sanat fest se organizuje na Svetski dan zdravlja baš u Vrnjačkoj Banji, jer je ona naš najpoznatiji centar zdravstvenog turizma. Cilj Festa je da se promovišu univerzalne vrednosti zdravog načina života i lifestyle, zasnovan na permanentnoj i preventivnoj kontroli i nezi zdravlja, uz primenu prirodnih i balneološko-medicinskih tretmana.

Najavljena su brojna predavanja za stručnu I opštu javnost iz oblasti medicine, javnog zdravlja, medical i spa programa, ishhrane i dijete, zdravih stilova života, o mineralnim vodama, iz oblasti homeopatije, hiperbaričnemedicine, lečenja bolesti dijabetesa, ranog otkrivanja raka dojke, itd. Predavanja će dražti stručnjaci I lekari Instituta za javno zdravlje Srbije - Batut, Dom zdravlja Dr Ristić iz Beograda, MedicalSpa Asocijacije, Sekcije za homeopatiju Srbije Specijalne bolnice Merkur,i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje.

Održaće se i otvoreni dijalog na temu: Zdrav život – između zvaničnih i alternativnih metoda lečenja, a učesnici ovog razgovora biće Dr Jasmina Savić Joksimović, Klinički centar Srbije, Dr Miodrag Živković, HBOMC, . Dr Slobodanka Ristić, Dom zdravlja Dr Ristić, Dr Danica Grmuša - Sekcija za homeopatiju Srbije, Dr Gorana Isailović, Medical Spa Asocijacija, Dr Dejan Stanojević, SB "Merkur" Vrnjačka Banja. Posebno interesantna debataorganizuje se na temu: Internet – izvor informacija o zdravlju, DA ili NE?

Najveća Vege salata

HTP Fontana uradiće za ovu manifestaciju najveću Vrnjačku VEGE salatu, a 07. april proglasiće vegetarijanskim danom, i tada će svi restorani I hoteli u Vrnjačkoj Banji, posluživati vegetarijanski obrok. Radionicu vege hrane predstaviće I Maja Volk, koja je nedavno održala concert u Vrnjačkoj Banji. Planira se zanimljiv zabavni i kulturni deo manifestacije, kao i učešće brojnih izlagača.

-Želeći da posebno obeležimo Svetski dan zdravlja, 7. april i da što bolje skrenemo pažnju mladim naraštajima, da je neophodno da brinu i čuvaju svoje zdravlje, u ovu manifestaciju uključili smo učenike osnovnih i srednjih škola u Vrnjačkoj Banji. Raspisali smo likovni konkurs za učenike od 5. do 8. razreda na temu "Zdrav život" i literarni konkurs za završne razrede srednjih škola i gimnazije na temu "Zdravlje je najveće bogatstvo". Za njih će biti organizovana I specijalna predavanja, a najbolji na konkursima osvojiće vredne nagrade. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku svim generacijama, mladima i starima, građanima i gostima, da je zdravlje najvažnije i da Vrnajčka banja uvek brine o njihovom zdravlju, rekao je Zoran Seizović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

-Okosnicu zdravstvenog turizma u Vrnjačkoj Banji predstavlja danas na daleko poznata i renomirana Specijalna bolnica "Merkur", koja je jedinstvena instirucija sa celokupnim programom za otkrivanje, lečenje i rehabilitaciju bolesti dijabetesa, jedne od najčešćih bolesti savremenog čoveka, kako u svetu, tako i u našoj zemlji.

Činjenica da je Specijalna bolnica "Merkur" od 2008.godine postala "Nacionalni centar za prevenciju i edukaciju dijabetičara", govori o edukaciji pacijenata, kao strateškom opredeljenju ove ustanove u lečenju ove bolesti, naglasio je dr Dejan Stanojević, direktor SB "Merkur".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online