Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.11.2011.
08:00
Sponzorisani tekst A

"Nedostaje mi zub..dva..svi...!"

Izgled zuba je bitan deo našeg izgleda i odaju naš način života. Privlačan osmeh doprinosi vašoj celokupnoj harizmi, a zdravi zubi Vam omogućavaju raznovrsnu ishranu, povećavaju samopouzdanje pri svakodnevnoj komunikaciji i javnim nastupima. Samo oni kojima nedostaje jedan ili više zuba znaju koje funkcionalne probleme imaju!

Tim "Centra za dentalnu estetiku i implantologiju"

Gubitak samo jednog zuba dovodi do kompromitovanja Vaših navika u ishrani, govora kao i socijalnog života. Ono što gubitak zuba sa sobom nosi je i atrofija - gubitak vilične kosti što dodatno narušavaju Vaš izgled.

Za kvalitetnim zamenikom zuba dugo se tragalo, još od antičkih vremena. Različiti pokušaji kroz vekove doveli su do zaključka da je izrada mosta i preparacija susednih zuba ostala standard u nadoknadi sve do kraja prošlog veka!

Takvo rešenje funkcioniše dobro, no često navodi na pitanje mora li se ugrožavati zdrav zub radi nadoknade izgubljenog?! Problem higijene i uklanjanja ostataka hrane ispod mosta i dalje se rešava uz pomoć različitih za tu namenu konstruisanih proizvoda. Četkica i konac nisu dovoljni...

Implatati

Na sreću, napretkom tehnologije u obradi implantatnih materijala poslednjih dvadesetak godina sa sigurnošću možemo da tvrdimo da implant jeste najbolja zamena za izgubljeni zub!

Oni nadoknađuju koren izgubljenog zuba, ugrađuju tokom potpuno bezbolnog postupka, u lokalnoj anesteziji, a nakon procedure pacijent se može vratiti svakodnevnim obavezama. Strah od bola ili privremene onesposobljenosti posle intervencije se karakteriše kao potpuno neopravdan!

Za ugradnju implantata ne postoje kontraindikacije kod zdravih osoba, na njih se ne javlja reakcija odbacivanja od strane organizma jer je titan bioinertan materijal.

Ukoliko se izvrši pravilna i temeljna dijagnostika uspeh implantata na desetogodišnjem nivou je oko 98%. Upravo pomenutim napretkom u obradi površine i dizajnu implanta moguće je izvršiti trenutnu izradu nadoknade, krunice u određenim slučajevima.

Glavna prednost implantata je što omogućavaju kvalitet funkcije i života nesmetano i kao sa prirodnim zubima. Mogu zameniti jedan izgubljen zub, više zuba, čak I sve zube.

Gubitak zuba u vidljivom delu zubnog niza kao posledica traume. Implanti u estetskoj zoni predstavljaju najveći izazov za zbrinjavanje. Veština terapijskog tima omogući će da nadoknada na implantatu izgleda potpuno neprimetno kao da je na prirodnom zubu!

Bezmetalna krunica na implantu, najbolje rešenje u datom slučaju

Kod pacijenata koji su izgubili sve svoje zube i iskusili nošenje totalnih proteza implantati predstavljaju spasonosno rešenje koje omogućava da ponovo nesmetano uživaju i u čvrstoj hrani, kao i da se smeju ne plašeći se da im zubi završe van usta.

Za zbrinjavanje ovih pacijenta najčešće se u gornjoj vilici pribegava ugradnji 8 implanata, dok u donjoj taj broj 6, i oni omogućavaju izradu fiksnog rada kojim se postiže kvalitet života kao sa prirodnim zubima.

Za dodatne informacije posetite Internet stranicu www.drristic.com

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online