Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 24.10.2011.
08:00
Mondo A

"Podmlađena" vagina za 1.000 evra

"Dizajniranje" i "podmlađivanje" ženskih genitalija novi je veliki biznis u plastičnoj hirurgiji koji je već postao hit u svetu. I kod nas je u porastu, a cene zahvata su i do tri puta niže nego u Evropi.

Foto: Ilustracija
 

"Dizajniranje" vagine novi je veliki biznis u plastičnoj hirurgiji, a reč je o estetskim operacijama genitalija, među kojima su najtraženiji "podmlađivanje" vagine i operacije usmina. Ova oblast plastične hirurgije se toliko brzo razvija da se na svakih nekoliko meseci u svetu organizuju konvencije i konferencije namenjene obuci "vaginohirurga" i prezentaciji najnovijih dostignuća. Zahtevi za ovakvim operacijama rastu - o čemu svedoče i brojke, a bankovni računi hirurga koji ih rade vrtoglavo rastu. Zbog toga mnogi akušeri i ginekolozi odlučuju da pređu u "dizajnere vagine" jer je zarada mnogo veća, piše "Press".

Operacije ulepšavanja vagina su veliki biznis. U Americi je estetska plastična hirurgija vagine oblast koja beleži najveći rast. U 2009. godini plastični hirurzi u kozmetičko-ginekološkim operacijama ostvarili su dobit od 6,8 miliona dolara. Tu nisu uključene čisto ginekološke operacije, već se isključivo estetske.

Iako ne postoje tačni podaci o ostvarenom prihodu, procenjuje se da su operacije usmina 2008. godine u Britaniji zabeležile porast od 80 odsto. Samo 2008. godine urađeno je 1.118 operacija usmina, što je za 70 odsto više nego prethodne godine. A podatak iz ove godine kaže da je kompanija za plastičnu hirurgiju "Harli medikal grup" primila više od 5.000 zahteva za neku od operacija ulepšavanja vagine 2010. godine, među kojima je 65 odsto bilo za operaciju usmina. Ostatak se odnosio na zatezanje ili preoblikovanje.

A kako stvari po pitanju ulepšavanja vagine stoje u Srbiji? Nije nam strana brazilska depilacija, kao ni druge vrste ulepšavanja intimne zone poput privremenih tetovaža, stavljanja cirkona ili farbanja dlačica na Venerinom bregu... A izgleda da nismo daleko od sveta ni kada su u pitanju "ozbiljniji" zahvati na ženskom polnom organu.

Dr Milan Colić sa klinike "Dr Colić" za rekonstruktivnu, plastičnu i estetsku hirurgiju kaže da je u Srbiji broj estetskih operacije vagine porastao za 300 odsto. Jer, ako je do pre nekoliko godina samo jedna žena godišnje radila ovakav zahvat, sada se ta brojka popela na tri žene.

"Estetska hirurgija genitalija zaista je u usponu, i muških i ženskih. Postoje mnoge stvari koje se ranije nisu radile i informacije o takvim stvarima su oprezno puštene u javnost, dok je danas za to mnogo veće interesovanje. Ako je takvih operacija u Srbiji, recimo, pre nekoliko godina bilo pet godišnje, danas ih ima oko 20, i u tom smislu to zaista jeste povećanje od 300 odsto. Ipak ne možemo reći da se u Srbiji godišnje obavi ogroman broj takvih operacija", objašnjava dr Colić za "Press".

I dok ovakve operacije u svetu donose veliki zaradu, dr Colić kaže da je cena ulepšavanja vagine u Srbiji dva do tri puta niža. Iako neki stručnjaci smatraju da je većina estetskih operacija vagine nepotrebna i da hirurzi pristaju da ih rade iz materijalnih razloga, dr Colić nije njihov protivnik.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.10.2011. 12:06
Prava stvar ce biti kada izmisle rekonstruktivno-korektivno-estetsko-upotrebnu operaciju mozga, zajedno sa implantiranjem sivih celija, posto su one ocigledno manjak.
Ponedeljak 24.10.2011. 11:12
moze da se podmladjuje koliko hoce kad vidis zeni "siju" odma znas koliko je mlada...sto mi je to bezveze te gluposti kod matorih zena...To je ko i kod auta mozes koliko hoces da ga sredjujes farbas pirtlas na sasiji pise broj proizvodnje i tu je ceo dokaz...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online