Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.04.2016.
05:30
Vestionline A

Doručak i održavanje kilaže: 8 grešaka koje treba izbegavati

Prilikom konzumacije doručka svi smo skloni ovim greškama koje doručak čine nezdravim i utiču na povećanje kilaže.

facebook.com
Izbegavajte peciva i slatkiše za doručak

Znamo da je doručak najvažniji obrok u toku dana ali, on može da bude i izvor viška kilograma. Ovih 8 grešaka ne smete da pravite za doručak:

Razmislite pre prvog zalogaja.

Kada kolege donesu poslastice, kancelarija može postati prava kalorijska zamka. Savet je da zastanete, koncentrišete se, duboko udahnete i fokusirate se na vaše ciljeve po pitanju zdravlja i zdravog života. Samo razmislite da li je bolji ukus mafina ili osećaj da ostvarujete zacrtane ciljeve?

Ne dozvolite da vas "zavaraju" sokovi.

Možda vi mislite da je ispijanje veštačog soka od pomorandže dobar način da započnete svoj dan, ali, kupovne varijante sokova su pune šećera. Možda je bolja ideja da popijete čašu obične vode i pojedete pomorandžu jer cela voćka pruža vitamine i minerale a takođe sadrži i vlakna koja mogu da smanje osećaj gladi i održe vas do ručka.

Zasitite se ali na zdrav način.

Palačinke i vafli nisu dobra ideja za doručak, naročito kada se kombinuju sa slatkim sirupom. Umesto toga uzmite žitarice od celog zrna ili tost i uz to pokušajte da unesete malo proteina u formi niskomasnog ili nemasnog jogurta, mesa ili belanceta. To će vam dugo davati osećaj sitosti.

Kada se nalazite se u iskušenju.

Poslastice uz doručak su neodoljive, ali kada ste izloženi slatikišima odmah ujutru, pokušajte da odolite. Peciva, kroasani i zašećerene žitarice mogu da povećaju nivo šećera u krvi, smanje nivo energije i izazovu osećaj gladi.

Držite se jedne porcije.

Uzimajte porcije pune proteina ali nemasne. Na primer, sveže voće ili porvrće, hleb ili žitarice od celog zrna je dobar način da pripremite svoje telo i um za dan.

Pazite šta i koliko jedete za stolom.

Možete uživati u porodičnom ručku bez prejedanja. Potrebno je samo da izbegavate mafine, voćne sokove, koktele i slatkiše. Jedite jaja, meso, lososa, sveže povrće i voće.

Obavezno doručkujte.

Čak i ako osećate sitost od sinoćne večere, kada se probudite, pojedite bar nešto u jutarnjim časovima. Preskakanje obroka može uticati na to vam se uspori metabolizam zato ukoliko možete, pojedite parče običnog tosta od celog zran i vruć čaj ili pak parče jabuke sa običnim nemasnim jogurtom.

Ne zaboravite čašu vode.

Uvek je dobro i zdravo uključiti veliku čašu vode kao deo obroka. Voda će vas hidrirati i pružiti osećaju sitosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online