Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.08.2010.
08:40
Vestionline A

Najčudniji aerodromi na svetu

Širom sveta postoji mnoštvo neobičnih aerodroma, koji su atraktivni što zbog svoje bizarnosti, što zbog izuzetne tehnologije. Neki su izgrađeni usred mora i planinskih masiva, a da pritom nije reč o pomoćnim pistama, već o međunarodnim aerodromima kroz koje prođe veliki broj ljudi. Pogledajte šta je sve u stanju čovek da napravi.

Kansai, Japan

Svako koristi ono što ima: Kansai aerodrom

Šta možete da uradite u nedostatku tla za aerodrom? Ono što su uradili Japanci, to jest napraviti međunarodni aerodrom na veštačkom ostrvu. Aerodrom Kansai se nalazi u zalivu Osaka, a putnici do njega mogu doći automobilom, vozom ili trajektom. Aerodrom-ostrvo dugo je četiri, a široko nešto više od 2,5 kilometra i kažu da se može videti iz svemira.

Gizborn, Novi Zeland

Pazi, ide voz!

Aerodrom Gizborn na novozelandskom Severnom ostrvu verovatno je jedini aerodrom na svetu gde avioni povremeno moraju da zastanu i propuste vozove. Pista ovog aerodroma ukršta se sa prugom koja se koristi za teretni i putnički saobraćaj.

Bara, Škotska

Jedino mesto na kojem slećete direktno na plažu

Ostrvo Bara u istočnom škotskom arhipelagu jedino je mesto na svetu koje koristi plažu kao uzletište za redovne avionske linije. Zato se poletati, odnosno sletati, na ovaj aerodrom može jedino kada je oseka, jer je tokom plime pista pod vodom.

Hong Kong

Ako avion kasni na raspolaganju Vam je golf

Aerodrom koji je po efikasnosti i udobnosti u samom svetskom vrhu izdvojio se u odnosu na konkurenciju kada je uz drugi terminal otvoren golf teren. Teren s devet rupa pažljivo se održava, a opremljen je svime što je potrebno i za noćnu zabavu.

Kurševel, Francuska

Molimo skijaše da oslobode prostor za avion!

Smešten visoko u Alpima, turistički grad Kurševel se ubraja među najkvalitetnija skijaška područja na svetu i jedno od retkih s vlastitim aerodromom. Ipak, poletanje i sletanje može da izazove pravu nervozu jer je pista kratka, ima nagib od 18,5 stepeni i u neposrednoj je blizini skijaške staze.

Gibraltar

Gužva us saobraćaju svaki put kada sleti avion

U malom Gibraltaru prostor je tako dragocen da je aerodromska pista zapravo glavna saobraćajnica koja mora biti zatvorena svaki put kada neki avion namerava da uzleti ili sleti. Aerodrom je samo nekoliko minuta udaljen od centra grada, pa automobile, kada je put zatvoren, od sudara s avionom čuva rampa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online