Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.06.2018.
00:30
b92.net A

Šta raditi kada vam agencija otkaže letovanje na dan putovanja?

U petak 22. juna grupa od 450 putnika koji su uplatili svoje aranžmane za letovanje preko agencije S.A.B. nije optutovalo jer im je put otkazan tri sata pre polaska. Poslovnica agencije je zatvorena u petak, a pokrenut je i postupak za oduzimanje licence.

pixabay.com
Šta ako letovanje krene po zlu i pre nego što je počelo?

Iz YUTE, čija je članica agencija S.A.B., bolje su objasnili šta je činiti putnicima kojima je letovanje otkazano samo nekoliko sati pred put. 

- Shodno odluci organizatora putovanja da otkaže turističke aranžmane za Grčku, ovim putem vas obaveštavamo da Zakon o turizmu obavezuje turističku agenciju da putniku izvrši povraćaj uplaćenih sredstava u roku od 14 dana od datuma otkazivanja aranžmana - rekao je za B92 Ljuba Vasiljević iz YUTE. 

Pročitajte još:

pixabay.com

S.A.B. travel otkazao sve aranžmane

Šta se dešava ako agencija ne vrati novac putnicima? 

"Ukoliko SAB Travel ne izvrši povraćaj novca putniku u zakonsko propisanom roku, Turistička inspekcija donosi rešenje o insolventnosti agencije na osnovu koje se aktivira YUTA Garancija putovanja. To znači da svi oštećeni otkazivanjem aranžmana turističke agencije S.A.B. mogu priložiti prijavu, odnosno zahtev za nadoknadu štete po osnovu osiguranja u YUTA kancelarijama u ulici Kondinoj 14 ili putem telefona 011/322-8686."

U saopštenju za javnost YUTA se izvinjava svim putnicima, te moli za malo strpljenja. 

"Sa velikim žaljenjem, YUTA obaveštava javnost da je jedna od njenih članica - S.A.B. Travel, objavila da prestaje sa prodajom aranžmana, zbog navodnog neslaganja sa ino-partnerima i, kako tvrde, uslova koji su im isti postavili. Kako rukovodstvo S.A.B. Travel-a o ovoj odluci nije obavestilo Upravni odbor YUTE, niti su zatražili pomoć, još uvek nemamo informaciju o tome kako su rešili da obeštete putnike koji su već uplatili aranžmane, niti koliki ih je broj, a podsećamo da je zakonski rok u kojem su u obavezi da to učine 15 dana." 

Veruju da povraćaj novca neće biti problem jer S.A.B. Travel nije proglasio insolventnost, niti je u blokadi. Stoga će YUTA nakon kontakta sa oštećenim putnicima, sačekati izveštaj turističke inspekcije i obavestiti javnost o daljim koracima. 

"U međuvremenu, preduzimamo sve mere da putnici koji se već nalaze na destinacijama bez problema završe svoj odmor i bezbedno se vrate kući, smatrajući da je to najbitniji posao u ovom trenutku. Iako na ove okolnosti nismo mogli da utičemo, osećamo obavezu da se u ime Asocijacije izvinimo svim putnicima na neprijatnostima koje su doživeli i zamolimo za malo strpljenja, dok ne prikupimo sve potrebne podatke i vidimo koje su mogućnosti pred nama", navode iz YUTE.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online