Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.06.2018.
15:05
Vestionline A

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" - biser jugoistočne Evrope

Prirodne lepote, obilje mineralne vode i četiri savremena hotela sa preko hiljadu ležajeva, zdravstveno turistički centar "Banja Vrućica" kod Teslića, čine najvećim, ali i najlepšim zdravstveno-turističkim centrom u Bosni i Hercegovini, odnosno u jugoistočnoj Evropi. Sa umereno-kontinentalnom klimom i uređenim cvetnim parkovima, kao i uređenim šumskim stazama za šetanje, džoging i biciklizam Banja Vrućica predstavlja prirodnu oazu mira u kojem se oporavlja i duh i telo.

Promo
 
Zbog toga i ne čudi činjenica da se ova banja pozicionirala kao vodeći lider u oblasti zdravstvenog, sportsko-rekreativnog, kongresnog i velnes turizma.
 

Gosti u "Banju Vrućicu" mahom dolaze zbog lekovite termomineralne vode koja se koristi u terapeutske svrhe kod lečenja kardiovaskularnih, reumatoloških i neuroloških obolenja, a za čije se blagotvorno dejstvo nadaleko čulo. Pored toga, "Banja Vrućica" ima i vlastiti dijagnostički centar, a svakako je neizostavan stručni tim terapeuta i medicinskih tehničara.

- Dijagnostički centar "Banje Vrućice" poseduje kompletnu neinvazivnu kardiovaskularnu dijagnostiku, aparat za merenje gustine kostiju, a pored toga vršimo i ortopedske, neurološke i endokrinološke preglede kao i sve vrste laboratorijskih pretraga. U cilju upotpunjavanja širokog spektra medicinskih usluga, zdravstveno turistički centar "Banja Vrućica" poseduje i savremeno opremljenu stomatološku ordinaciju koja nudi kompletnu uslugu konzervativne stomatologije, endodoncije, ortodoncije i protetike. Takođe od nedavno u Banji Vrućici instalirana je i hiperbarična komora, kao i slana soba. Na ovaj način svi gosti našeg zdravstveno-turističkog kompleksa moći će na jednom mestu da se pobrinu za svoje zdravlje - rekao je direktor ZTC "Banja Vrućica", Aleksandar Radošević.

Sa zdravstvenim, u ovom banjskom kompleksu, cveta i velnes turizam.

Promo
 

- Medical&Wellness centar "Stara Banja" hotela "Kardial" najveći je wellness centar u Bosni i Hercegovini i prostire se na 1500m². Riječ je o najmodernije uređenom prostoru ovoga tipa koji pruža niz usluga podeljenih u četiri celine: svet voda, masaža, sauna i spa beaty, kaže direktor marketinga u ZTC „Banja Vrućica“ Goran Božić, te dodaje da su svim gostima na raspolaganju zatvoreni i otvoreni rekreativni bazen, kuglana, sportski tereni za mali fudbal, odbojku, košarku i tenis.

U ovom wellness centru od nedavno su uveli i novu uslugu pod nazivom Green spa oaza koja svim gostima omogućuva nesvakidašnji doživljaj opuštanja. Sastoji se od dva đakuzija, toplih klupa, knajp kada i staze za masažu stopala.

- Reč je o višemesnim, hidromasažnim, đakuzi kadama koje pružaju poseban doživljaj podvodnih masaža. Nakon boravka u đakuzijima preporučuje se kraći odmor na toplim klupama, koje će dodatno delovati opuštajuće na cjelokupan organizam. Knajp kade se sastoje od nekoliko manjih kada za stopala koje su napunjene naizmenično, toplom i hladnom vodom - pojasnila je Marija Ćurković, voditelj wellness centra.

Zahvaljujući kvalitetnoj usluzi koju pruža, i u poslovnim krugovima "Banja Vrućica" je stvorila ime koje je postalo prepoznatljivo i van granica BiH. Banja Vrućica raspolaže sa šest moderno opremljenih salona za rad kapaciteta od 15 do 400 mesta. To je čini jednim od najvećih kongresnih centara na području Bosne i Hercegovine.

- Svi kongresni saloni izgrađeni su po evropskim standardima sa posebnom pažnjom na modernoj akustici, klimatizaciji, audio/video tehnici i rasporedu salona. U svim salonima instalirana je kompletna odgovarajuća oprema neophodna za nesmetano održavanje radnih sastanaka, tako da klijent sav tehnički dio organizacije može prepustiti našem stručnom timu - rekao je direktor ZTC "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević.

Banjski kompleks čine hoteli "Kardial", "Posavina", "Srbija" i "Hercegovina", koji su povezani podzemnim hodnicima. Da se u ovim hotelima uvek traži mesto više govori i činjenica da su u 2017. godini u "Banji Vrućici" ostvarili 225.800 noćenja, što je najbolji rezultat ovog banjskog kompleksa u poslednjih 25 godina.

- Imamo impresivnu godinu iza sebe, a prvih šest meseci ove godine govori nam da će 2018. čak nadmašiti prethodnu godinu. Recept za navedeni uspeh je jednostavan, a to je pre svega dobra usluga, kaže direktor ZTC "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online