Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.07.2010.
08:00
Vestionline A

Feng šui za savršeno letovanje

Leto i godišnji odmori su u jeku, ali iako ste već možda odlučili kuda ćete bilo bi dobro da razmislite i o Feng šui savetima za letovanje. Glavni cilj je relaksacija, obnova istrošene energije i zbližavanje sa najdražima.


Pošto Feng šui predstavlja umetnost organizovanja prostora zarad stvaranja ravnoteže energija koje nas okružuju, sa krajnjim ciljem da nama samima bude život bolji i zdraviji, saznajte koje prednosti nam Feng šui može da donese i tokom godišnjih odmora.

Ukoliko ste već odabrali mesto za godišnji odmor, bilo da se radi o kući vaše rodbine na moru, stranoj državi, gradu ili nekom mestu gde planirate da provedete odmor sa svojom porodicom, bilo bi dobro da imate fotografiju tog mesta i da je stavite negde u stanu na vidno mesto. Tako postavljena fotografija ima dvostruko dejstvo jer se unapred saživljavate sa okolinom u kojoj ćete provesti godišnji odmor.

Druga prednost je da vam dodatno donosi uzbuđenje i trenutak iščekivanja kada će doći dan vašeg odlaska na odmor. Pokušajte da uredite svoj životni prostor tako da sve bude čisto, složeno i uredno.

Iako nećete biti kod kuće, i dalje ste energetski povezani sa svojim životnim prostorom, a ostavljanje životnog prostora u neredu, priziva haos i lošu energiju tokom godišnjeg odmora.

Manifestacije te negativne energije je problem sa hotelskom sobom, hotelskom rezervacijom, kašnjenja i odlaganja kada su u pitanju prevozna sredstva i druge manje nedaće.

Ne zaboravite biljke u kući, nađite nekog da svrati, proveri i zalije ih. Dobro bi bilo da vam ta osoba ujedno i provetri stan. Time će vas vaš životni prostor dočekati svež i čist.

Najbolje je da sa sobom odnesete nekoliko odevnih predmeta koje možete korisno da kombinujete jer zaista nema potrebe da nosite svu garderobu. Udobne cipele koje mogu da „izdrže“ duge šetnje po grubom terenu, jakna koja nepropušta vetar i vodu, kao i nekoliko drugih komada odeće koje možete da kombinujete jer ako se ne brinete oko garderobe i gomile odeće, možete slobodno da uživate u novom okruženju.

Soba neka ima lep i otvoren pogledom na prirodu, daleko od liftova, stepeništa i spoljne buke.

Novi krevet u kojem ćete spavati tokom odmora, bez obzira da li se on nalazi u hotelu ili kod vašeg prijatelja ili rođaka, treba da bude obezneđen od loših energija. Bilo bi poželjno da izbegnete krevet koji direktno gleda na ulaz sobe.

I kada ste već na obali i moru, uberite lavandu, koja se oduvek smatra biljkom koja donosi smirenje, ljubav i čistoću. Možete nabaviti svežu, sušenu, u mirisnim štapićima ili kao aromatsko ulje. Za podsticanje dobrog raspoloženja i energije, razređeno aromatsko ulje lavande možete poprskati po vazduhu ili koristiti sveću sa mirisom lavande, dok sveži svežnjevi lavande u vazi, u spavaćoj sobi ili kupatilu privlače ljubav i smirenost.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online