Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.10.2017.
04:30
Vestionline, punkufer.hr A

Razmišljate o preseljenju? Možda su baš ovi gradovi prava prilika za vas

Na Starom Kontinentu nekima je baš dobro. Ne samo što žive u lepim gradovima prepunim svega, već su ti gradovi i među najjeftinijima u Evropi. Naravno, pre nego nas napadnete i zapitate se kako je moguće da je, na primer, Barselona među najjeftinijim gradovima dobre stare Evrope, recimo da je u istraživanje uključena jedna vrlo bitna stavka, ona o prosečnim platama i zaradama u tim gradovima. Naravno, uključene su i cene namirnica, restorana, stanovanja, transporta...

pixabay.com
Ko ne bi poželeo da živi u prelepoj Barseloni?

7. Barselona

Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu, grad koji je svojom genijalnošću ukrasio veliki Gaudi, privlači ogroman broj turista iz celog sveta, ali i ljudi koji dolaze u potrazi za boljim poslom. Naravno, kad dođete kao turista, činiće vam se da i nije sve tako jeftino, ali s obzirom na visoka primanja građana Barselone, troškovi života uopšte nisu veliki.

pixabay.com
Grad u koji ćete se odmah zaljubiti: Lisabon

6. Lisabon

Iako plate ovde nisu nešto visoke, istraživanje je pokazalo da jednako tako, visoke nisu ni cene. Prestolnica Portugala je predivna, prepuna bogate istorije, večno osunčana, tako da je sve u svemu, znajući i za troškove, jedno od najboljih mesta za život.

pixabay.com
Ako volite Grčku, Atina uopšte nije loš izbor

5. Atina

Jeste, Grčka je zadnjih godina u ogromnoj ekonomskoj krizi, ugasilo se mnogo radnih mesta i ne živi se dobro kao pre desetak godina. Ali, ako imate solidan posao, Atina je prilično povoljno mesto za življenje.

pixabay.com
Em lep, em jeftin grad za život: Talin

4. Talin

Glavni grad Estonije često se nalazi na popisu najboljih turističkih skrivenih atrakcija. Naime, arhitektonski je predivan, a bitna je stvar i to što život u njemu nije uopšte skup. Plus, recimo kako su prosečne plate ovde u stalnom porastu.

pixabay.com
Grčka luka pruža i velike šanse za zaposlenje: Solun

3. Solun

Ha, opet Grčka! Drugi grad po veličini u državi nalazi se na moru, a s obzirom da se radi o velikoj luci, postoje i dobre šanse za zaposlenje. Takođe, Solun je i značajno turističko središte zahvaljujući brojnim muzejima i istorijskim spomenicima.

pixabay.com
Gradić kao iz bajke: Porto

2. Porto

U drugom portugalskom gradu po veličini uživaćete u istoimenom jakom vinu i pogledati dobru fudbalsku utakmicu. Grad se posebno diči jakom gastronomskom scenom, a posebni delikatesi su riblji specijaliteti. U okolini grada nalaze se i mnogobrojne plaže, pa Porto stvarno izgleda kao mesto poželjno za život.

pixabay.com
Univerzitetski grad u koji bi mnogi poželeli da se presele: Tartu

1. Tartu

Prvo mesto zauzima najveći univerzitetski centar Estonije, grad Tartu. S nešto više od 100.000 stanovnika smatra se intelektualnom prestonicom zemlje. Gradom su nekad vladali Poljaci, Šveđani, Sovjeti, ali od 1991. i estonske nezavisnosti grad se neprestano sređuje i obnavlja tako da ako ga posetite, nema šanse da se u njega ne zaljubite.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online