Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.07.2010.
04:47
blic.rs A

Turska: Noćni život u Alanji

U autobus koji vozi ka diskotekama Alanje utrčava desetak plavookih Šveđanki - veselih, raskalašnih, oskudno obučenih. One proslavljaju maturu i izgledaju kao da je upravo tog dana čitav svet njihov. Pevaju, igraju, vrište, smeju se i, pre svega, izazivaju “opšteputničko“ oduševljenje svih muškaraca koji su imali tu sreću da se zateknu u pomenutom autobusu. I koji se, u skladu sa teorijom o jačem polu, bore za svoje mesto pod "švedskim suncem“.

Mnogo zgodnog sveta u diskotekama u Alanji neće vas ostaviti ravnodušnim
 

Ovako otprilike izgleda sama najava da ćete sate koji dolaze provesti u noćnom provodu „overavajući“ diskoteke letovališta Alanja, takozvane turske Ibice.
- Nedavno smo maturirale i došle smo u Tursku na odmor. Imamo 18 godina i nemamo kočnice, večeras kao i svako veče do sada. Ovaj gradić je pravo ludilo i treba ga iskoristiti - kaže jedna od naših saputnica, koju ćemo kasnije zateći u diskoteci „Havana“ kako svoj plan sprovodi u delo.


Alanja je jedini gradić u oblasti Antalija koji ima tako dobro razvijen noćni život. U to smo imali prilike i da se uverimo. Za ekipu iz Srbije, specijalno je pripremljen čitav deo diskoteke, gde je razapeta srpska zastava i zakačeni baloni u boji zastave. Naravno, sačekalo nas je i piće dobrodošlice - šot koktel u čašici za rakiju.

Ko ne voli diskoteke, moći će da uživa i u noćnom programu koje nude hoteli u Alanji, kao što je slučaj u hotelu "Safir"
 


U oazi za mlade avanturiste ništa neće moći da vas iznenadi. Ni vrući ples koji je jedna crnkinja odigrala sa svoja dva prijatelja, ni navalentni Turci koji su spremni da vam obećaju milijarde samo ako im dozvolite da vas odvezu do hotela, a takođe ni devojke koje su po svaku cenu spremne odlično da se provedu.

Revnosni turski domaćini nisu zaboravili ni da opreme noćne klubove specijalnim efektima poput lasera, dimnih zavesa, vatrometa, pa čak i organizuju kupanje u peni. Svako veče je drugi spektakl, a kako su već u predsezoni diskoteke bile pune, možete samo da zamislite kakav je provod u jeku sezone.


Diskoteke Alanje, poređane uz samu obalu, svake noći rade do tri sata. Nakon toga specijalno organizovani autobusi voze do nekih od noćnih klubova u predgrađu koji rade do samog jutra. Cene koktela, koji su ovde omiljena pića, kreću se od sedam do 15 evra, u zavisnosti od broja alkoholnih pića koja su vam smućkali, ali tradicija cenkanja važi čak i na ovakvim mestima. Primera radi, neki sat pred zatvaranje koktel koji ste baš maločas platili 10 evra, koštaće vas pet, a ako se potrudite i manje. Oni koji nisu ljubitelji dobre kapljice treba da znaju da sva gazirana i negazirana bezalkoholna pića koštaju oko četiri evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online