Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.02.2017.
11:22
Vestionline A

Vikend putovanja po Evropi

"City breaks" aranžmani su odavno već postali uobičajna praksa među našim turistima koji koriste svaki slobodni momenat bez poslovnih i drugih obaveza da obiđu prestonice Evrope. Vikend aranžmani su najpogodniji za mlade parove i studente da odmore od svakodnevice i da se upoznaju sa kulturom, istorijom, umetnošću, ali i noćnim životom koji "Stara dama" nudi.

Ovog proleća Party Travel svakako izdvaja neke od popularnih destinacija koje svake godine privlače sve više i više turista iz celog sveta. Proverite i Vi zašto je to tako.

Prag i Drezden su "must visit" destinacije ove sezone.

Prag, grad pun magije i bajkovite siluete sa stotinama tornjeva. Centar grada je jedinstvena istorjiska celina pod zaštitom UNESCO-a kao spomenik kulture. Pored izuzetne arhitekture 13. i 14. veka na obalama Vltave ovaj grad čine izutenim i njegovi znameniti stanovnici i posetioci. Ulicama ovog grada obreli su se veliki umetnici poput Bedrih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka i Mocart, a bio je domaćin i velikanima poput Alberta Ajnštajna i našeg Nikole Tesle.

pixabay.com
Prag

Da bi ste uživali u ovom divnom gradu najtoplije preporučujemo udobnu obuću, jer srce starog Praga se obaliazi uvek pešice. Strahovski manastir sa čuvenom bibliotekom, prelepa Loretanske crkve, Praški dvorca Hrad su nezaobilazne destinacije, a poseta katedrali Sv. Vita, staroj kraljevskoj palati, bazilici Sv. Đorđa i Zlatnoj ulici ostaće Vam zauvek urezana u pamćenje. Sa početka Karlovog mosta pruža se divan pogled na našu ambasadu i statue koje krase sam Karlov most. Želja zamišljena na sredini mosta je obavezan ritual milionima turista, a kažu da se ove želje uistinu i ostvaruju.

Staro jezgro Praga i Staromestske namesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj su savršena destinacija za završetak dnevne posete gradu pre nego sednete u neki od predivnih kafea i restorana da se osvežite uz domaće pivo i specijalitete domaće kuhinje.

Posle duge šetnje noge će te najbolje odmoriti vožnjom brodom po inspirativnoj Vltavi.

pixabay.com
Drezden

Nakon noćenja u nekom od gradskih hotela i doručka, drugi dan puta se nastavlja u drugoj epohi. Nakon Praga iz 13. i 14. veka odlazimo u barokni Drezden. Izlet u središte ovog grada pružiće Vam dovoljno vremena da istražite ekliktičnu arhitekturu ovog baroknog bisera Srednje Evrope.

I drugi dan puta završava se u Pragu. Ovog puta upoznajemo se sa gradskim pivnicama i večerom koju će Vaša nepca zauvek pamtiti.

Pre povratka u Beograd nikako se ne smeju zaobići dva mondemska letovališta evropske aristokratije i ljubitelja piva. Kruševica je u svetu poznata po domaćim pivima. Nakon Kruševice put nas vodi u Karlove Vari, mondemsko banjsko letovalište, čijim kolonadama i parkovima su šetale sve krunisane glave Evrope i svetske zvezde. U ovom ambijentu će te se zasigurno i sami osećati kao svetska zvezda.

Put nazad ka Beogradu nakon svega doživljenog i viđenog uvek brzo prođe. U sabiranju utisaka nećete ni primetiti da je put gotov i da prelazite mostove naše prestonice.

Pošto Vam se slegnu utisci iz Praga, Drezdena i Karlovih Vari, sledeći vikend Party Travel vas vodi u posetu biseru mediterana. Tople prolećne dane na severnoj obali Jadranskog mora zauvek će te pamtiti po vožnji gondolama vencijaskim kanalima. Da li ste proveli nezaboravni vikend u Veneciji?

Nakon lagane vožnje preko Hrvatske i Slovenije prvo će te ugledati luku Punta Sabione. To je naša početna tačka za plovidbu brodom kroz venecijanske kanale i šetnju pored kanala Gradne. Prelazak preko mosta uzdaha i mosta Railto su savršena prilika za selfi pre posete Trgu i crkvi Sv. Marka i Duždeve palate, zaštitnih znakova ovog grada.

Espresso ispijen na trgu Sv. Marko će te pamtiti ceo život kao najbolji espresso ikada popijen, a specijaliteti mediteranske kuhinje će upotpuniti veče uz obalu.

pixabay.com
Venecija

Drugog dana ćemo prošetati ispod Julijinog bakona. U Veroni smo. Grad koji spaja drevno rimsko carstvo i italijansku renesansu. Iz rimske arene koja datira iz 1. veka naše ere započinjemo šetnju koja nas vodi preko Trga Bra i piazza Erbe, sve do Trga Sinjori i spomeniku Danteu Aligijeriju.

Iz Verone nastavljamo ka Vićenci. Gradu koji pored čuvenog univerziteta krase još i 23 građevine čuvenog Andrea Palladia i skladne ulice ukrašene nezaboravnim remek delima arhitekture.

Odatle krećemo put Beograda. Kao i na prošlom putu iz Praga ni ovaj put kući nećete osetiti okupirani mislima o renesanoj istoriji i umetnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online