Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.07.2016.
00:30
A. Ninkov - Vestionline A

Bili smo na Tasosu: Evo zašto treba da vidite ovo ostrvo

Kada smo se raspitivali o Tasosu, svi su nam govorili da je to mirno, porodično ostrvo, dušu dalo za odmor sa decom. To nam je bila dovoljna preporuka da pređemo oko 850 km od Beograda do ovog zaista prelepog grčkog ostrva.

Privatna arhiva
Na Golden biču večito ima talasa - i to ne velikih, nego taman za uživanje

Putovanje kroz Srbiju je začuđujuće brzo i dobro proteklo, ako se izuzmu grupe Turaka koje se tu negde kod Niša odvajaju za Bugarsku. Budite oprezni ako ih vidite jer većina vozi nepažljivo i brzo.

Kroz Makedoniju je bilo vuci-potegni. Naime, Makedonci sređuju svoj auto-put (presvlače asfalt) pa su na nekim deonicama radovi u toku tako da se vozi samo jednom trakom. Preporuka je da, kao i što smo mi uradili, svratite negde i prenoćite kako biste nastavili put po danu. 

Na ulazu u Grčku smo čekali oko sat i po vremena. Velike su gužve u julu, pa se opremite strpljenjem i svim i svačim kako biste, ako idete sa decom, imali čime da ih animirate dok se "pečete" na suncu.

Put kroz Grčku je uglavnom dobar, ali obratite pažnju na putokaze. Grci imaju ogroman minus u obeležavanju pravaca i izlaza sa auto-puta tako da kad stignete u industrijsku zonu Soluna gledajte da uhvatite putokaz za Kavalu i sve će biti ok.

Mi smo uhvatili trajekt iz Keramotija, kao što većina Srba i radi. Iz Kavale može da se ide, ali vožnja traje sat i po, dok ste iz Keramotija koji je od Kavale udaljen nekih 30-ak km, do Tasosa za pola sata. 

Vožnja trajektom je nešto što sve uveseljava zbog jata galebova koji su se toliko oslobodili da vam sleću na ruku i ako imate ostatke sendviča dobro će vam doći za poziranje sa ovim prelepim pticama.

Na Tasosu smo bili smešteni na Golden biču - plaži koja je duga oko 2 km, a granice su joj Skala Potamia na jugu i Krisi Amudija na severu. Mi smo bili negde na sredini plaže, kod kampa i gde je generalno najmirnije. 

Privatna arhiva
Ceo dan na pesku

Plaža je prostrana, voda prozirna, pod nogama pesak...

Ako odete do Skale Potamije možda vas kao i nas razočara vašar, kafići na plaži, buka i gužva.

Iznad plaže nalazi se selo Skala Panagija gde možete da se opustite uz jagnjetinu i muziku i to toplo preporučujem, jer mesto osim dobre kuihinje ima dušu i mostić ljubavi kao i drvo sa urezanim srcima koja morate da vidite.

Privatna arhiva
Opet ćemo ići na Zlatnu plažu

Ako volite miran i tih odmor - bez muzike na plaži i naplaćivanja ležajki, izaberite deo koji je bliži Krisi Amudiji gde smo i mi bili i nećete se pokajati.

Inače na Golden biču uvek ima talasa, plićak je beskrajno dugačak i deca će sigurno uživati, a vas će uspavljivati šum mora.

Ako niste bili, obavezno idite na Tasos, jer zaslužuje svaku pohvalu. Mi ćemo i sledeće godine tamo, jer kažu da moramo da odemo i do poznate Mermerne plaže i do plaže Aliki, Limenarije, Potosa...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online