Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.10.2015.
03:30
superodmor.rs A

Najjeziviji hoteli na svetu

Uvek je poželjno kad na putovanju uspete da spojite udobnost i avanturu, ali koliko god bili više željni uzbuđenja nego komforta, teško da biste proveli noć u jednom od ovih horor hotela.

Reuters
Karosta je nekada bio zatvor koji je sada pretvoren u hotel

Od soba koje “lebde” na litici, do zastrašujućeg doživljaja koji pruža pravi horor hotel u Kaliforniji, noćenje u najjezivijim smeštajima sveta je toliko uzbudljivo da su u mnogima kapaciteti uvek popunjeni, pogotovo za vreme proslave Noći veštica.

Sobe koje “lebde” na vrhu litice

Za goste hotela “Skylodge Adventure Suites” u Peruu definitivno se može reći da su neustrašivi avanturisti, jer im spavanje u staklenoj kapsuli prikačenoj na liticu na čak 122 metara visine predstavlja pravi užitak. Čak je i dolazak do ove “lebdeće sobe” avantura za sebe, jer joj se može prići samo ukoliko se popnete nekoliko stotina metara uz obod litice, ili ukoliko se spustite užetom s vrha planine. Sama soba je samo sedam metara dugačka i dva metra široka, što ostavlja prostor samo za dva kreveta. Ipak, avanturistima koji dolaze nedostatak komfora ne predstavlja problem, jer su za jedno noćenje u ovim zastrašujućim kapsulama spremni da plate čak 1.000 dolara.

Hotel u kojem šetaju duhovi poznatih

Nekad je odsedanje u hotelu “Hollywood Roosevelt” bilo stvar prestiža, jer su u njemu boravili samo najbogatije i najpoznatije ličnosti Holivuda.

Danas, ovaj hotel mnogim posetiocima uvlači strah u kosti. Navodno, nekolicina gostiju hotela se žalila da je videla duh od Merlin Monro kako luta hodnicima, dok su oni koji su odredali u apartmanu u kojem je glumica boravila, prijavljivali da vide plavu ženu koja se pojavljuje u ogledalu. Takođe, neki gosti su se neki žalili da kad svi gosti odu iz bara vide davno preminule muzičare kako nastupaju na bini.

Zatvor pretvoren u hotel

Jedno od najjezivijih prenoćišta na svetu svakako je i nekadašnji nacistički i sovjetski zatvor u Litvaniji, koji je pretvoren hostel “Karosta Prison”. Na tom mestu je više hiljada zatvorenika mučeno, pri čemu je veliki broj njih izgubilo život. I kao da sam taj podatak nije dovoljan da vam se naježi kosa na glavi, vlasnici objekta su odlučili da nekadašnji zatvor pretvore u tematski hostel, u kojem je osoblje obučeno poput policajaca i vojnika, dok gosti, umesto pidžame, dobijaju zatvorske uniforme. Postoje priče das u posetioci hostela doživljavali i bliski susret s duhovima. Zastrašujuć izgled i istorija hostela privlači ljude željne uzbuđenja i to najčešće na Noć veštica.

Hotel koji prodaje strah

Još jedan od hotela čiji su kapaciteti potpuno iscrpljeni na Noć veštica je “McKamey Manor” u Kaliforniji, u koji dolaze gosti iz celog sveta, samo da bi proverili da li mogu da izdrže osam sati na ovom jezivom mestu. A da li biste vi izdržali da provedete noć na mestu gde bi vas vezivali, pokrivali zmijama i polivali veštačkom krvlju? Verovatno ne biste. Hrabri posetioci u okviru boravka u ovom hotelu obilaze četiri različite lokacije, a u svakoj ih očekuje novi užas. Ipak, lista čekanja na noćenje je toliko dugačka, da gosti moraju da zakazuju dolazak i nekoliko godina unapred. Očigledno ima puno ljudi koji su spremni da budu strpljivi samo da bi postali zvezda sopstvenog horor filma.

Brod duhova

Brod “Queen Marry”, koji je pretvoren u hotel važi za jedno od mesta koje najviše opsedaju duhovi. Tako gosti hotela pričaju da su u prostorijama broda viđali duh poginulog mornara, nepoznate žene u belom i dece koja su se utopila u bazenu broda. Videvši da turiste zapravo privlače priče o duhovima, vlasnici hotela počeli su da organizuju horor ture na brodu, u kojima se obilaze prostorije kroz koje prolaze duhovi, dok vodiči zastrašuju goste sa jezivim pričama. Verovatno je posle takve ture veoma zanimljivo spavanje u jednoj od brodskih kabina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online