Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.10.2015.
03:30
superodmor.rs A

Dolazi zima, duga i hladna: Šta poneti na zimovanje?

Nepregledni planinski vrhovi pokriveni snegom, utabane ski staze, kuvano vino i vatrica koja pucketa, samo su neke od prelepih asociajacija na zimovanje. Ipak, neposredno pre putovanja mnoge osobe uhvati panika pri pomisli na pakovanje kofera. Kako biste se lepo proveli od samog planiranja putovanja pa sve do povratka sa istog, predstavljamo vam vodič za što efikasnije pakovanje. Neka vas samo lepe stvari sećaju na zimsku čaroliju, uživajte zimujući!

Reuters/L. F.
Spremite se za zimske čarolije

Na zimovanje obavezno ponesite toplu jaknu. Lagani kaputići vam neće biti od pomoći kada vetar počne da duva, a hladnoća uđe u kosti.

Nepromočiva ravna obuća, namenjena za hodanje po snegu je druga veoma važna stvar koju morate da ponesete na zimovanje. Kaže se da čizma glavu čuva, i verujte da je tako. Kada budete osvajali vrh planine hodajući po dubokom snegu koji pucketa pod nogama, bićete srećni što ste poneli debele zimske čizme.

Ipak, neće biti dovoljno da čizme sačuvaju glavu, te obavezno ponesite kapu. Ona može da bude ludih boja, sa različitim detaljima, i osim što će vas ugrejati super će izgledati na slikama.

 

Topao mekani šal osim što će vas zaštititi od hladnoće upotpuniće vaš stajling na planini. Nosite ga kada idete napolje, ili se prosto umotajte u njega dok budete ispijali toplu čokoladu kraj kamina.

Možda ste od onih ljudi koji ne vole da nose rukavice, ali da se ne lažemo, neće se Sneško Belić sam napraviti. Ponesite dva para rukavica, kako biste imali rezervne kada se jedne nakvase. Ako ste maštoviti možete čak i da kombinujete pa obučete rasparne rukavice. Neka one budu sa zimskim motivina, vesele i šarene, kako bi vam ugrejale i srce.

Veoma važno je da na zimovanje ponesete slojevitu odeću. U zavisnosti od broja dana ponesite nekoliko džempera, trenerke, farmerke i naravno veš i čarape. Sve i da volite eleganciju, planina nije mesto na koje treba da ponesete crnu dugu haljinu. Možete da ponesete neku finiju odeću za noćne izlaske, ali ne pretrpavajte kofer takvim krpicama. Dve kombinacihje biće dovoljne.

Kada budete pakovali sredstva za higijenu ponesite i neke lekove kao i kremu protiv opekotina. Na planinama je sunce jako, pa se pazite da ne izgorite. ne zaboravite ni naočare za sunce, kako vas belina snega ne bi sprečila da zapazite svaki detalj.

Opremu za skijanje možete da iznajmite na planini. Ukoliko nosite svoju, spakujte je u posebnu torbu, namenjenu njoj.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA VIDEO: Kaput koji menja prtljag
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online