Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.05.2015.
01:30
punkufer.hr A

Volite "Ratove zvezda"? Onda su ovo destinacije baš za vas

Čuveni serijal osvojio je srca fanova širom sveta, a na scenu će se ponovo vratiti krajem godine, sa sedmom epizodom "Zvezdani ratovi: Buđenje sile". U međuvremenu vam predstavljamo čuvene lokacije sa snimanja filma koje svake godine posete stotine obožavalaca širom sveta.

wikipedia.org/ Andy Carvin
Mesto odrastanja Luka Skajvokera: Hotel Sidi Dris u Tunisu

Hotel Sidi Dris, Matmata, Tunis

U pitanju je jedna od najčuvenijih lokacija snimanja filma “Ratovi zvezda” - Tatuin, mesto odrastanja junaka Luka Skajvokera. Iako su sobe prilično jednostavne (u pitanju su pećine bez prozora), kreveti su veoma udobni, navode recezenti na sajtu turističke agencije TripAdvisor. Hotel Sidi Dris otvoren je preko cele godine.

Vila del Balbijanelo, jezero Komo, Italija

Ova lokacija predstavljala je 2002. godine mesto na planeti Nabu iz nastavka “Napad klonova“. Otvorena je svakim danom osim ponedeljka, srede i tokom praznika, a posetioci mogu uživati u njenim očaravajućim vrtovima. Ljubitelji akcionog serijala filmova o čuvenom britanskom junaku Džejms Bondu imaće dvostruko zadovoljstvo, s obzirom na to da je ista lokacija predstavljala mesto snimanja filma “Kazino rojal”.

Reuters
Još jedna bitna lokacija koju ne smete propustiti ako ste ljubitelj ovog serijala: Dolina smrti

Dolina smrti, Kalifornija

Fiktivni svet Tatuina većinom je dočarao Tunis, ali pojedini kadrovi iz četvrte epizode “Nova nada“ nastali su upravo ovde.

Kinesko pozorište TCL, Los Anđeles

Ovo neobično pozorište bilo je mesto premijere prvog filma serijala, 25. maja 1977. godine. U to vreme, međutim, ovaj naslov dočekan je bez crvenog tepiha i velike pompe. Natpisi “C-3PO”, “Darth Vader” i “R2-D2” u betonu mogu se videti i danas. Režiseri Džordž Lukas i Stiven Spilberg ostavili su obeležja na pločniku 1984. godine, a glumac Harison Ford otisak šaka i stopala 1992. godine. Pozorište još uvek radi.

wikipedia.org
Skulptura Darta Vejdera na Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu

Nacionalna katedrala, Vašington

Ljubitelji serijala verovatno već znaju da se na fasadi katedrale nalazi glava Dart Vejdera u vidu gargojle. Naime, kako bi odlazak u crkvu za najmlađe bio što prijatniji, tokom rekonstrukcije katedrale u osamdesetim godinama prošlog veka organizovano je takmičenje u okviru kojeg su deca sama dizajnirala gargojle. Rad Kristofera Rejdera osvojio je treće mesto, a nedugo nakon toga skulptura njegovog omiljenog filmskog negativca osvanula je na severozapadnoj kuli katedrale.

Državni park Redvud, Kalifornija

Ukoliko odlučite da posetite Dolinu smrti, mogli biste da produžite i prema Redvud šumama. One su tokom snimanja nastavka “Povratak Džedaja” predstavljale šumoviti mesec Endor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online