Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.05.2015.
04:30
travelmagazin.rs A

Po jedno ostrvo za svaki mesec

Otkriti koje je idealno vreme za odlazak na neko ostrvo može da bude poprilično nezgodno. Vrhunac sezone često ne znači da je to ujedno i najbolje vreme da posetite neku destinaciju. Po pravilu, to znači da ćete tada platiti najviše i da će gužve biti veće, jer se često taj period poklapa sa školskim raspustima zemalja u okruženju. TripAdvisor je objavio svoju listu najboljih ostrva na svetu, a najbolje vreme da posetite mnoga od tih ostrva je upravo period između visoke i niske sezone, kada su cene znatno niže, a uslovi još uvek povoljni za sve aktivnosti koje vas zanimaju.

Reuters/D.L.
Šri Lanka je najbolje mesto za početka godine

Januar: Šri Lanka

Poslednje dve nedelje januara donose predivno vreme – plavo nebo i prolećne temperature. Upravo ovaj period, posle novogodišnjih praznika, ali pre februara, je najbolji za posetu ovom ostrvu. U februaru, kada se proslavlja kineska Nova godina, već ima mnogo više turista koji dolaze iz Singapura, Hong Konga, Bangkoka, Dubaija, ali i drugih delova Azije.

Februar: Venecija

Sve ono raskošno i esktravagantno što vezujemo za Veneciju najviše dolazi do izražaja upravo u februaru, zahvaljujući čuvenom Karnevalu. Ovo je mesec obeležen raskošnim proslavama, baroknim kostimima, maskenbalima, očaravajućim poslasticama i gozbama. Datumi održavanja Karnevala se menjaju od godine do godine, ali uvek obuhvataju makar deo ovog meseca.

Mart: Bermudi

U aprilu, sa početkom letnje sezone, na ovo ostrvo počinju da pristižu brodovi za krstarenja koji dovode i do 4.000 turista u isto vreme. Zato je mart idealan ukoliko želite da posetite Bermude, hotelske cene su upola niže u odnosu na leto, temperature se kreću oko 20 stepeni (vreme idealno za obilaske, golf ili tenis, ako ne za kupaće kostime), a posetiocima su u ovom periodu na raspolaganju i brojne besplatne ture, predavanja i umetničke predstave širom ostrva.

April: Maldivi

Krajem aprila (posle Uskrsa) Maldivi nude niže hotelske cene i odlično vreme: temperature su konstantno blizu 30 stepeni tokom čitave godine, ali krajem aprila gotovo da nema kiše ni vetra, tako da je voda mirna i idealna za snorkling i ronjenje.

Maj: Santorini

vestionline
Proleće je vreme za Santorini

Vreme u maju na Santoriniju je toplo ali nije previše vruće, a cene u hotelima su znatno prihvatljivije u odnosu na letnju sezonu. Manje su i gužve, što je dodatna prednost koja, između ostalog, garantuje i bolju uslugu (poznato je da tokom letnjih meseci, kada je ostrvo krcato turistima, usluga često trpi).

Jun: Bali

Jun na ovom indonežanskom ostrvu nudi najpouzdanije prijatno vreme – dnevne temperature ne prelaze 30 stepeni, a tu je i blagi povetarac koji pomaže u rashlađivanju. Svakako, prijaju i cene smeštaja, koje su u tom periodu još uvek vrlo pristojne. Cene rastu u julu, sa početkom visoke sezone.

Jul: Mikonos

Od sredine juna do sredine jula možete da iskoristite ono najbolje od srednje i visoke sezone: atmosfera je već živa, ali nisu ogromne gužve, toplo je ali nije previše vruće, a cene nisu nedostižne. Na Mikonosu je uvek vetrovito tako da je dobro imati uz sebe i lagani džemper za večernje sate.

Avgust: Veliki koralni greben, Australija

Avgust donosi toplo vreme, dobru vidljivost za ronioce i mirno more (vetar jenjava krajem jula). Ovo je, takođe, najbolje vreme za posmatranje kitova.

Septembar: San Huan ostrva

Vreme na ostrvima San Huan u američkoj saveznoj državi Vašington je obično još uvek veoma lepo u septembru, a manje je gužve i turista nego u julu i avgustu.

Oktobar: Sejšeli

Na Sejšelima je toplo tokom čitave godine, ali oktobar je jedan od meseci sa najviše sunčanih dana, a ujedno je i najbolji mesec za posmatranje kitova ajkula.

Novembar: Papua Nova Gvineja

Novembar i april su jedina dva meseca koja ne pripadaju periodima monsuna u ovoj državi. Tada ima najmanje kiše i duvaju pasati.

Decembar: Karibi

luxlife.com
Karbi za kraj godine

Od kraja novembra do katoličkog Božića posetioci na Karibima mogu da uživaju u predivnom vremenu ali i u uštedama koje iznose i do 40% u odnosu na cene tokom visoke sezone (u ovom delu sveta visoka sezona počinje neposredno pred Božić i traje do Uskrsa).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online