Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.04.2015.
04:30
mondo.rs A

Besplatne stvari koje možete da radite širom sveta

Kada za putovanje imate ograničen budžet, onda gledate da uštedite koliko god je moguće. Evo nekoliko super besplatnih stvari koje možete da radite u Budimpešti, Parizu…

wikipedia.org/Thalion77
Ako želite da istražite Island - stopiranje je najpovoljniji način

Stopirajte na Islandu

Verovali ili ne, stopiranje je tamo uobičajeno, kako kod turista, tako i kod lokalnog stanovništva. Ova zemlja je proglašena najbezbednijom na svetu – bezbedna je toliko da žene stopiraju čak i kada su same.  Cene autobuskih prevoza su i do 100 dolara, a iznajmljivanje automobile je takođe skupo. U svakom slučaju, ne postoji jeftiniji ili zanimljiviji način da istražite Island, od stopiranja.

Reuters/L.B.
Prošetajte malo po Mađarskoj prestonici i upoznajte stare barove koji nisu fensi, ali su povoljni

Istražite stare barove u Budimpešti

Stari, ruinirani barovi uglavnom se nalaze u napuštenim zgradama širom Budimpešte. Ok, ne očekujte nikakve fensi kafiće, ali neki od ovih barova su zaista dobri. U ovim pabovima uglavnom se nalaze i neke umetničke instalacije, slike, i sve je dizajnirano tako da bar izgleda kao umetničko delo, a ne samo mesto gde ćete popiti kafu. Na sajtu ruinpubs možete naći listu ovakvih barova u Budimpešti. I da, ako želite da popijete kafu u nekom od ovih barova, to nije baš besplatno, ali ne košta čitavo bogatstvo.

huffingtonpost.com
Ako nemate novca za hotel ili hostel, probajte kauč surfing: Najbolji način da upoznate grad i ljude

Kauč surfujte - bilo gde

Tražite smeštaj za predstojeće putovanje? Na sajtu Couchsurfing možete da se informišete o besplatnom smeštaju, a pritom ćete upoznati i stanovnike mesta u koje putujete i verovatno od njih saznati mnoge zanimljivosti. Osim toga, lokalci će najbolje znati da vas dalje upute gde da jedete, pijete jeftino i šta možete da vidite besplatno.

Reuters/J.N.
Ispred Luvra ne morate samo da se slikate: Svake prve nedelje u mesecu ulaz u muzej je besplatan

Vidite Mona Lizu

Svake prve nedelje u mesecu, ulaz u Luvr je besplatan. Dakle, prve nedelje svakog meseca možete da šetkate pariskim Luvrom, a da ne platite 20 evra, koliko inače košta ulaznica. Pošto svi vole ono što je besplatno, očekujte da će biti gužva, pa dođite malo ranije, a obilazak Mona Lize i drugih atrakcija u muzeju sačuvajte za vreme pred zatvaranje muzeja, kad su već svi umorni.

Reuters/L.M.
Ako ste se našli u Londonu, obavezno posetite muzeje: Ulaz je besplatan - uvek

Posetite bilo koji muzej u Velikoj Britaniji

Ulaz u sve nacionalne muzeje u Velikoj Britaniji je besplatan, i to ne samo u određeno vreme, već uvek. Pre nego što se uputite tamo, istražite malo britanske muzeje na Internetu jer ih ima mnogo, naročito u Londonu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online