Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.02.2015.
05:30
travelmagazin.rs A

5 idealnih gradova za odmor sa decom

Dolazi proleće, idealno vreme za kratki porodični odmor sa decom, delimično zbog toga što su temperature najprijatnije u ovo doba godine, ali i zato što je broj posetilaca tada značajno manji nego leti. Predstavljamo vam predlog 5 evropskih gradova u čijem otkrivanju će vaša deca uživati podjednako kao i vi.

Fonet/EPA
Javi prevoz u Berlinu je glavni adut ovog grada

Berlin

Fantastični javni prevoz je razlog zbog kog se Berlin svrstava u vrhunske porodične destinacije. Berlin Welcome card vam omogućava 3 ili 5 dana neograničene vožnje metroom, S-Bahn-om i gradskim autobusima. Do svake bitne atrakcije može se stići prevozom, a gradska kartica pokriva jednu odraslu osobu i troje dece do 14 godina. Savet je da posetu glavnim atrakcijama planirate na početku ili kraju radnog vremena, kada su i gužve manje.

Dižon

Burgundija je poznata po svom vinu, ali srednjovekovna istorija Dižona i njegov stari gradski centar može biti veoma zanimljiv vašoj deci. Možete i zamoliti lokalce na pijaci da dozvole vašim klincima da im pomažu tokom prodaje. Posetite park Parc de la Colombière, a na trgu Place de la Libération, sedite, i dok pijete kafu uživajte posmatrajući kako se deca igraju pored fontane.

Firenca

Beta/Xinhua/X.N.
Firenca ima savršene bašte za piknik na otvorenom

Na prvi pogled, poznate atrakcije, muzeji i spomenici Firence izgledaju toliko grandiozno da deluju pomalo zastrašujuće i odraslima. Ali uz malo istraživanja i planiranja, Firenca i renesansna istorija Italije mogu se učiniti pristupačni maloj deci. Tako, na primer, nekoliko velikih muzeja kao što su Palazzo Vecchio i Museo Galileo nude obilaske za decu, a bašte Bardini i Boboli su savršene lokacije za piknik na otvorenom. I ne zaboravite da povremeno sa svoje rute skrenete na sladoled, u ovom gradu je on jedna od najvećih turističkih atrakcija!

Istanbul

Kao najbolji prozor u tursku kulturu, lokalni vodiči za decu preporučuju časove grnčarije ili ebrua (stara tehnika bojenja papira), ali i tradicionalnog kuvanja. Takođe, interaktivne izložbe industrijskog muzeja Rahmi M Koç idealne su za decu, koja takođe vole i posetu podzemnoj Vizantijskoj cinsterni. Mnogi klinci biće oduševljeni činjenicom da i Turci imaju svoju varijantu pice, a za odlazak u prirodu odvezite se brodićem do ostrva Buyukada, gde možete iznajmiti bicikle ili kočiju.

London

luxlife.rs
Besplatni muzeji glavni adut Londona

Besplatni muzeji su najveći adut prestonice Ujedinjenog Kraljevstva kada se radi o porodičnom putovanju. Science Museum, Natural History Museum, Victoria and Albert Museum, British Museum, Tate Modern, National Portrait Gallery, National Maritime Museum, National Gallery, Museum of London – ulaz u sve ove muzeje je besplatan. Takođe, ukoliko je vaše dete već počelo da uči engleski jezik u školi, ovo putovanje može biti zanimljiv način da „probije led“ i zaista progovori, zato, gde god je to moguće, prepustite komunikaciju sa lokalcima njemu. Ako imate vremena, možete posetiti lokacije i filmski studio u kome je sniman serijal filmova Hari Poter, a zabavićete se i na specijalnom dečjem igralištu Diana, Princess of Wales’ Memorial Playground.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online