Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.01.2015.
05:30
glassrpske.com A

Pravi raj za skijaše i snoubordere

Livinjo je raj za skijaše i snoubordere, decu i odrasle i pravi ski i šoping centar sa mnoštvom mogućnosti za zabavu i odmor. Ušuškan između dva masiva na samoj granici sa Švajcarskom, idealno je mesto za porodično skijanje sa ukupnom dužinom staza od 115 kilometara.

wikimedia.org/Wismat
Rajski Livinjo nalazi se u Italiji, na samoj granici sa Švajcarskom
 

Livinjo je jedna od najvećih i najviših skijaških regija u Italiji. Nastao je od tri sela, koja su se vremenom spojila u jedinstvenu celinu, duž četiri kilometra dugačkog puta. Ovo izrazito skijaško mesto okruženo je sa obe strane padinama na kojima su mnogobrojne staze i ski-liftovi.

Zahvaljujući nadmorskoj visini od 1.816 metara, Livinjo ima dovoljno snega tokom cele zimske sezone, ali je uprkos tome opremljen mašinama za proizvodnju snega na preko 80 odsto staza. 

wikimedia.org/Ghisolabella
Poseban šarm mestu daju male, drvene kuće napravljene u tradicionalnom stilu,koje dominiraju krajem
 

Za decu su tu snou-parkovi sa toboganima od snega, ski škole i raznovrsna animacija i takmičenja. Posebnu atrakciju predstavlja karting po zaleđenom jezeru Livinjo. Osim skijanja, dobra je ponuda i "Aprčs Ski" lokala, restorana, karaoke barova i diskoteka. 

Treba znati i da Livinjo ima bescarinski status, pa se u gradu nalazi oko 200 djuti-fri prodavnica.

Mestom dominiraju male, drvene kuće napravljene u tradicionalnom stilu, što mu daje poseban šarm.

wikimedia.org/Marcin Sulikowski
Lepota kad skroz zabeli...
 

Jedno od tri sela koje čine Livinjo, San Antonio je centralna lokacija zatvorena za saobraćaj i nešto najbliže centru što Livinjo ima, jer centar grada ne postoji u klasičnom smislu reči. Osim San Antonija, druga dva sela su Santa Marija, severno i San Roko, malo dalje južno i uzbrdo. Od zanimljivosti treba svakako pomenuti i čuvenu prugu uskog koloseka koja spaja Tirano sa St. Moricom preko Bernina Pass, a putovanje vozom koji spaja ova dva grada je jedno jedinstveno iskustvo. 

Skijalište je podeljeno na dva dela, Karoselo i Motolino, koji su iste veličine.

Livinjo ima 30 ski-liftova.

Na Motolinu se nalazi i veliki snoubord park koji važi za jedan od najboljih u Evropi.

Smeštaj

Livinjo u ponudi smeštaja nudi 104 hotela i preko 1.000 apartmana. Cene, posebno za najam apartmana su prilično razumne, a usluga sasvim dobra. Većina hotela je mala i sa kategorizacijom od dve i tri zvezdice. Od apartmana naročito hvaljeni su Loredana, Larice, Camana Veglija. U Livinju ima dosta tradicionalnih, opuštenih restorana, od kojih se mnogi nalaze u okviru hotela. Rustični restorani na Passo d’Eira i Trepalle su dobar izbor za predah.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online