Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.12.2014.
08:00
mondo.rs A

Popularne a razočaravajuće destinacije

Na listi razočaravajućih turistčkih atrakcija, između ostalih se našao i Stounhendž, koji godišnje poseti i po milion turista. Preistorijsko zdanje koje se nalazi u Viltšajiru, jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija, zajedno sa čuvenim piramidama u Egiptu i Parizom, koji je razočarao mnoge posetioce.

"Stounhendž razočaravajuće mali i ne možete da mu priđete dovoljno blizu"
 

Na sajtu Reddit.com, mnogi su komentarisali da je je "Stounhendž razočaravajuće mali i ne možete da mu priđete dovoljno blizu". Inače, Stounhendž je izgrađen pre 5.000 godina i veruje se da su se u preistorijskom dobu tu sahranjivali ljudi.

Stounhendž nije jedini koji je razočarao turiste - izostalo je oduševljenje i prilikom poseti Los Anđelesa, grada u kojem živi veliki broj slavnih ličnosti, a koji su posetioci opisali kao "opasno i prljavo urbano mesto". Neki od komentara su i da Los Anđeles "uopšte nije zanimljiv jer ima malo toga da ponudi turistima, osim Staze slavnih". Zamerka je i loš javni prevoz, zbog čega je onima koji nemaju automobil teško da obiđu grad.

"Piramide u Egiptu su previše blizu buke i urbanog haosa grada"
 

Na listi razočaravajućih svetskih atrakcija našle su se i piramide u Egiptu. Izgrađene u periodu između 1560. i 2540. godine pre nove ere, i često se opisuju kao svetsko čudo. Turisti su se, ipak, žalili da su piramide previše blizu buke i urbanog haosa grada.

Inače važi za "fensi" destinaciju, ali mnogi turisti proglasili su Pariz "najgorim gradom na svetu", najviše zbog "neljubaznosti Parižana prema turistima". Prema zvaničnim podacima, francuska prestonica je ranije proglašena najposećenijim gradom, sa 32,3 miliona turista godišnje.

"Pariz je najgori grad na svetu ponajviše zbog neljubaznosti Parižana prema turistima, precenjen i prljav"
 

Druge "optužbe" bile su na račun toga da je "grad precenjen i previše prljav".

U međuvremenu, Venecija je proglašena "gigantskom turističkom zamkom". Gradu na vodi koji ugosti oko 60.000 turista svakog dana, zameraju se "velike gužve na ulicama i visoke cene hrane i pića".

"Previše turista u Veneciji, visoke cene hrane i pića, a čuveni kanali su zatrpani smećem"
 

"Čuveni kanali užasno su zagađeni i zatrpani su smećem", napisao je na Redditu jedan od posetilaca.

Luksuz po kojem je Dubai čuven, prema glasovima turista, zapravo je "precenjen, izveštačen i neprijateljski prema posetiocima".

"Dubai je precenjen, izveštačen i neprijateljski prema posetiocima"
 

Gigantski šoping centri i oblakoderi mnogim turistima ostali su u pamćenju po "nedostatku osnovne kulture".

Iako su turisti kritikovali ove poznate destinacije, mi ipak ne sumnjamo da je vredno posetiti ih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online