Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.02.2014.
08:00
punkufer.dnevnik.hr A

Top 5 gradova na vodi

Prema časopisima za putovanja i odmor, gradovi na vodi koji su najbolji za život su: Stokholm, Hamburg, Nica, Sidnej i San Francisko.

Stokhiolm se smatra za jedana od najlepših gradova na svetu
 

1. Stokholm, Švedska - Ovaj grad, nalazi se na 14 ostrva i smatra se jednim od najepših gradova na svetu. Iza sebe ima više vekova bogate istorije i kulture, a u današnjem, modernom vremenu jedno je od onih mesta u kojima se zadovoljstvo krije gotovo svuda. Šetnja, šoping, razgledanje muzeja ili ručak u nekom od brojnih restorana samo su neke od aktivnosti koje Stokholm nudi. Sa prekrasnim starim gradom, lukom za samo drvene brodove, mnoštvom muzeja, prelepih šetališta i kulturnih događaja kojih nikad ne manjka, nije ni čudo da ga zovu – glavnim gradom Skandinavije.


Hamburg je poznat po mnogim rekama koje se ulivaju u jednu - Elbu
 

2. Hamburg, Nemačka - Ovaj grad nalazi se na severu Nemačke, a ujedno je i drugi po veličini u Nemačkoj. Grad je poseban po tome što se u njemu susreću mnoge reke koje se spajaju u jednu – Elbu. Vožnja oko luke, švrljanje po starom delu grada i otkrivanje novog centra Hamburga, Hafen sitija. Postoji puno načina kako se približiti i osetiti fascinantni šarm tradicijom bogatog, ali i modernog, trgovačkog grada Hamburga.

Nica je grad na Azurnoj obali, između Kana i Monaka
 

3. Nica, Francuska - Nica je grad sa oko 350.000 stanovnika smešten nedaleko od italijanske granice, između Kana i MonaKa. Grad se može lako podeliti u tri dela - stari dEo grada, staro rimsko regionalno središte Simez i novi deo grada. Ako želite osetiti kulturnu i istorijsku stranu grada svakako posetite stari grad, a ako ste željni ležernog i modernog provoda, tada je novi deo grada vaše odredište. Novi grad se prostire duž obale, a ovaj deo je popularan po dugim alejama i velikim palmama. Nešto kao Majami.

Sidnej je osnovan 1788. godine
 

4. Sydnej, Australija - Sidney je najmnogoljudniji i najstariji grad u Australiji, osnovan 1788. godine. Grad je omiljeno turističko odredište, a zbog svog lepog položaja, plaža i klime mnogo je puta odabran kao najbolje odredište za život ili odmor. Sidnej je predivan grad i takav opis može da zahvali moru koje ga okružuje. Najpoželjniji kvartovi smešteni na obalama Port Džeksona.

San Francisko je poznat po brojnim neboderima
 

5. San Francisco, SAD - San Francisco je četvrti najveći grad u Kaliforniji i 12. u SAD-u. Smešten je na poluostrvu na ulazu u Zalic San Francisco, na Tihom okeanu. Najznačajnija znamenitost je jedan od najpoznatijih svetskih mostova, crveni "Golden Gate" koji vodi preko ulaza u zaliv, a druga stvar po kojoj je grad poznat su brojni neboderi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online