Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.08.2013.
08:00
gdeinvestirati.com A

Trikovi lou kost kompanija da vam izvuku novac

Jeftine avio kompanije najčešći su izbor putnika koji žele da na kartama do određenih odredišta uštede koji dinar. Međutim, oni koji su barem jednom leteli lou kost kompanijom primetili su izvesne trikove kojima se služe da bi putnicima izmamili dodatni novac.

Kod lou kost kompanija sve košta, ali pojedinačno
 

Paprena cena prtljaga - Najočigledniji načini dodatne zarade ovih kompanija je naplata prtljaga. Tako da, iako je vaša povratna karta, na primer, do Stokholma 100 evra, za torbu ćete doplatiti minimum 1.650 dinara. U kompaniji "Viz er", ako propustite da torbe prijavite, platite na vreme, ili preko sajta, one će vam biti naplaćene na samom ulazu u avion, a tada će vas koštati 6.600 dinara po torbi.

Detetu je teško reći ne kad vide igračku - Agresivna marketinška kampanja jeste ono što putnike najviše uznemirava tokom leta. Tokom leta, stjuardese i stjuardi ponudiće vam nešto iz bogate kolekcije predmeta sa logom kompanije, kao što su privesci, igračke, slatkiši, pa čak i parfemi. Računaju na to da je deci teško reći ne ili da ste možda nekome zaboravili da kupite poklon. Takođe, budući da ni unošenje hrane, osim za decu, nije dozvoljeno, i kesica čipsa će vas skupo koštati.

Slamka spasa za pušače - Ako ste pušač, pripremljeni ste na to da je u avionu pušenje zabranjeno. Međutim, ne svih. Tako će vas osoblje avio kompanije "Rajaner" ponuditi elektronskom cigaretom čija je upotreba dozvoljena tokom leta. Naravno, prvo ćete morati da izdvojite novac i kupite to elektronsko pomagalo od njih.

Lutrija na 10.000 metara - Možete da isprobate i koliko sreće imate jer će vam tokom leta biti ponuđeno nekoliko vrsta greb-greb kartica, a osoblje kompanije priznaje da tokom leta proda i po 30 kartica. Iako na karticama obećavaju milione evra ili automobil, putnici zapravo dobijaju samo utešne nagrade kao što su olovke, privesci, majice.


Ako želite da budete VIP - Verovatno najbolji način zarade avio kompanija je na propusnicima za ukrcavanje. Putnik koji želi da ima prvenstvo ulaska u avion, mora da doplati kartu po ceni od 880 dinara. Može da uđe prvi u avion, ali to mu ne garantuje da će sesti na mesto koje je želeo, jer je to mesto možda neko unapred rezervisao.

Komfor se dodatno plaća - Takođe, ako ste malo viši ili imate duže noge, biće vam potrebno više prostora, ali i on se naplaćuje. Takozvano XXL sedište je od 600 do 2.000 dinara, a toliko u "Viz eru" košta i prostor za noge. Sve što vam treba možete da rezervišete putem pozivanja kol centra. Naravno, ova usluga će vam biti naplaćena i to 60 dinara po minutu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online