Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 09.07.2013.
08:00
Vestionline A

Metropole sa najlepšim plažama

Sezona je kupanja pa čak i ako niste na klasičnom odmoru, već u nekoj od svetskih metropola, ne bi bilo loše da je u blizini prijatna plaža. Predstavljamo vam svetske metropole da najlepšim plažama.

I one vole da se sunčaju na Barseloneti
 

Barselona, Španija - Uz mnoga arhitektonska čuda, vrhunsku kuhinju i buran noćni život, Barselona bi bila neodoljiva i bez osam peščanih plaža na obali Mediterana. Jedna od njih, pod imenom Barseloneta, duga je više od kilometra i po, a do nje se lako stiže metroom. Plaža je uređena za Olimpijadu 1992. godine, otkada je postala jedna od gradskih atrakcija. Za potpuni doživljaj posetioci mogu da unajme suncobran, ležaljku ili bicikl.

U Kejpu i pingvini i ljudi na plaži
 

Kejp Taun, Južnoafrička Republika - Afrička metropola smeštena na poluostrvu koje spaja hladni Atlantik i topli Indijski okean, nalazi se u bliskom okruženju dvadesetak plaža. Plaža Klifton, poznata po otmenim kućama, zaklonjena je od jakih vetrova. Nešto severnije su poznata surferska utočišta Milnerton i Bluberg. Porodice zbog toplijeg mora ipak više vole istočniji Fals Bej.

Pogled na vulkanski krater
 

Honolulu, Havaji - Pošto se s nje povukla havajska kraljevska porodica, Vaikiki plaža u Honoluluu postala je turističko odredište na kom se nalazi i poznati Moana Surfrajder Hotel iz 1901. Plaža je odlična za surfere početnike, a većina posetilaca uživa u tirkizno plavom moru i pogledu na krater pod nazivom Dijamantska glava.

Uživanje u belom šljunku i azurnom moru
 

Nica, Francuska - Oko 35 plaža, privatnih ili javnih, proteže se neprekidno obalom Nice, prolazeći slavnom Engleskom promenadom. Zato nikako ne zaboravite svoje japanke za kupanje, iako je obala najčešće prekrivena sitnim glatkim šljunkom. Uz kupanje na nekoj od privatnih plaža, gde ulaznica košta oko 16 evra, uz more možete uživati u hrani i ohlađenom francuskom rozeu.

Rio, grad za uživanje
 

Rio de Žaneiro, Brazil - Grad koji je najpoznatiji po karnevalu i plaži Ipanemi, krasi više od 40 kilometara obale. Uz Ipanemu, tu su i nezaobilazne plaže Kopakabana i Leblon, koje su postale zaštitni znak ovoga grada jednako kao i samba ili statua Isusa na brdu Korkovado. O slavi Kopakabane govori i podatak da su se na njoj održali i neki od najvećih koncerata na otvorenom.

Tel Aviv, dekadencija Izraela
 

Tel Aviv, Izrael - Poznat i kao Majami bič na Mediteranu, Tel Aviv potpuna je dekadentna suprotnost religioznom Jerusalimu. Osim plaža, ovde je i mnogo klubova, kafića i restorana koji su namenjeni noćnom provodu. Po danu scena se seli na 13-kilometarsku promenadu plaža, doslovce na korak od grada. Kad vam more dosadi, možete se opustiti i u bazenima s morskom vodom.

Vankuver - plaže za sve
 

Vankuver, Kanada - Po mnogima najzanimljivija i najlepša kanadska metropola ima deset različitih plaža na kojima mesto za sebe mogu pronaći baš svi. Neke od njih gledaju na vankuverske nebodere i okolne planine. Sportski tipovi preferiraju plažu Kitsilano ili "Kits" koja se nalazi nekoliko minuta vožnje od centra, a nudi bazene s morskom vodom, teniske i košarkaške terene.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.07.2013. 22:07
ma nema nista lepse od nogu u lavoru heheheeh
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online