Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.05.2013.
08:00
B92 A

I Evropa ima "karipske" plaže

Ako sanjate o letovanju na Karibima, a nemate novca za tako dalek put, proverite nekoliko destinacija u Evropi koje su prava konkurencija čuvenim atlantskim ostrvima.

Plaža sa razglednica

Navagio plaža, Grčka - Navagio je bez sumnje jedna od najlepših plaža Evrope. Kristalno čista tirkizna voda i beli pesak neodoljivo podsećaju na karipske. Nalazi se na Zakintosu i poznata je i pod nazivom "Zaliv brodoloma" zbog brojnih olupina koje ovde možete naći. Navagio je okružena strmim liticama i do nje se može doći isključivo brodom koji polazi iz luke Vromi.

Cala Luna, Italija - Cala Luna plaža nalazi se na Sardiniji, ostrvu čuvenom po lepim plažama. Smeštena je na severozapadnoj obali ostrva pored mesta Dorgali. Topla voda i divan pesak privlače mnoštvo turista koji uživaju u ronjenju. Da biste došli do ove prelepe plaže, treba da pešačite od Kala Gonone, Kala Fuili ili Balnei.

Nestvarno, kao da je neko rastvorio plavu temperu u vodi

Porto Katsiki, Grčka - Porto Katsiki se nalazi na jugozapadnoj obali grčkog ostrva Lefkada i jedna je od najpoznatijih plaža u Grčkoj. Bistra plava voda udara u sitni beli pesak okružen liticama. Mirna i topla voda idealna je za plivanje i ronjenje. Da biste došli do plaže, morate da se spustite niz 347 stepenika ili da dođete taksi čamcem koji polazi iz Nidrija ili Vasilike.

Retka peščana plaža u Britaniji

Porthcurno, Velika Britanija - Oči vas ne varaju, plaža u Velikoj Britaniji zaista se smatra jednom od najlepših u Evropi. Nalazi se u Kornvolu i okružena je liticama, zbog čega je zaštićena od vetra. Odlična je za plivanje jer je voda plitka, tirkizno plava i bistra. Takođe, jedna je od retkih peščanih plaža u Britaniji.

Zlatni Rat, Hrvatska - Duga obala Hrvatske i njena brojna ostrva prepuni su divnih plaža. Zlatni Rat se nalazi na ostrvu Brač i poznata je po tome što menja oblik i poziciju u zavisnosti od pravca vetra i morskih struja. Možda nema pesak, kao što je to slučaj s Karibima, ali njen sitni šljunak i oblik slova V predstavlja veliku atrakciju. Zapadni deo plaže rezervisan je za nudiste. Zbog vetrova je idealna za vodene sportove.

Caló des Moro, Španija - Na španskom ostrvu Majorka možete naći bezbroj skrivenih plaža. Jedna od najlepših je Caló des Moro koja se nalazi na oko šest kilometara od gradića Santanij. Tokom letnje sezone prepuna je turista, ali u ostatku godine podseća na tiho parče Kariba u Španiji

Plava u svim nijansama

Cala Mariolu, Italija - Još jedna divna sardinijska plaža rival je najlepšim palažama sveta. Nalazi se blizu Bauneja i gleda na zaliv Orosei. Posuta je sitnim roze šljunkom, a voda ima neverovatnu nijansu plave. Zbog mirne i plitke vode, idealna je za porodice s decom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online