Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.02.2013.
08:00
B92 A

Koje su najbolje evropske ture vozom?

Američki CNN objavio je listu najboljih relacija u železničkom saobraćaju Evrope na kojoj se našla i Sofija – Beograd.

CNN je uvrstio relaciju Sofiju-Beograd u najbolje u železničkom saobraćaju Evrope
 

Američki CNN objavio je listu najboljih relacija u železničkom saobraćaju Evrope na kojoj se našla i Sofija – Beograd. Prema iskustvima novinara Džona Minihejna ovo su najbolje evropske destinacije na koje možete stići vozom.


London – Avinjon

Ovaj dugi, ali divni put vodi vas na jug Francuske koji je nekada bio sedište papske stolice. Idealna je letnja destinacija, a voz iz Londona polazi svake subote.

Usput možete videti divne engleske predele koji se zatim smenjuju prekrasnim francuskim vinogradima i starim naseljima. Najbolje od svega je što možete da se poslužite vinom u kupeu za ručavanje.


Ženeva – Milan

Četvoročasovni put nudi spektakularan pogled na Ženevsko jezero, a zatim alpske predele okovane snegom. Voz prolazi kroz Lozanu i Briž gde možete presesti u Glacier Express, koji vozi do čuvenog skijališta Sen Moric.

Žuan - Pirineji

Ovaj žuti voz najviše liči na igračke i star je čitav vek. Tura “Le train Jaune” vodi kroz divne predele Pirineja, a ljubitelji skijanja je mogu iskoristiti za odlazak na neko od popularnih zimovališta. U jednom trenuzku prolazi 1.600 metara iznad nivoa mora preko visećih mostova i vijadukta koji su davno podignuti u ovim surovim predelima.


Berlin – Moskva

Ova linija vodi kroz poljske gradove Poznan i Varšavu, pre dolaska u Belorusiju i na posletku Rusiju. Ono što ovo putovanje čini posebnim su zimski pejzaži, pa je najbolje da za avanturu odaberete hladne mesece u godini.


Ciriški aerodrom – Arosa

Ova ruta nazvana je najlepšim aerodromskim transferom na svetu i vodi kroz gradić Hur, koji je pravi predstavnik Švajcarske kulture. Put od Hura vodi kroz pejzaže kao sa razglednica i ima izuzetno strme deonice. Vrhunac putovanja je prelazak preko Lengvizer vijadukta visokog 60 metara koji je pravi dragulj švajcarske gradnje.


Sofija – Beograd

Možete spavati putujući Balkanom, ali ćete onda propustiti neke od najfascinantnijih pogleda Starog kontinenta. Polaskom iz bugarske prestonce krećete na osmočasovni put koji vam nudi uvid u turbulentnu prošlost Evrope. Prolazićete pored brojnih građevina iz komunističke ere, veličanstvenih pravoslavnih crkava i oranica koje se obrađuju na starinski način.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.02.2013. 09:05
A na slici somborska zeleznicka stanica bez elektrifikacije i sa prugama koje nisu renovirane vec pola veka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online