Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.02.2010.
21:28
Mondo A

Vreme je za karnevale!

Stotine hiljada turista počelo je sa pakovanjem - uskoro počinju dva najzanimljivija svetska karnevala: razuzdani Samba karneval u Rio de Žaneiru i romantični u Veneciji.

 

Samba karneval u Rio de Žaneiru, ili najluđa žurka na svetu, tradicionalno se održava u februaru. Ove godine od 12. do 20. februara, više hiljada plesnih škola takmičiće se u latino plesu.

Za Brazilce, karneval je više od takmičenja i zabave. To je deo njihove tradicije, istorije, životnog stila. Žene se često podvrgavaju i plastičnim operacijama kako bi što bolje izgledale u karnevalskoj povorci.

Karneval počinje kada gradonačelnik preda ključeve grada karnevalskom kralju Momou: nakon toga sledi vatromet i mnogobrojne žurke na čuvenim plažama - Kopakabana i Ipanema, a ulice Rija bivaju preplavljene izvajanim tamnoputim lepoticama koje igraju vrući latino ples...

Stotine hiljada turista osam dana uživa u ekstravagantnim kostimima, latino muzici, originalnim koreografijama, senzualnim lepoticama...

Poslednje veče je spektakularno - plesači nastupaju na stadionu Sambadrom, a turistima je dozvoljeno da im se pridruže, ako plate, naravno.

Kostimi koštaju od 200 do 400 evra, a 'ulaznica' u povorku oko 200 evra.

Oni koji više vole intimniju atmosferu uživaju u kostimiranim balovima u hotelima. Cene ulaznica su različite i zavise od ranga hotela. Kreću se od 15 do 500 evra!


Venecija za romantične
 

Venecijanski karneval je sinonim za romantičan provod. Takođe se održava u februaru, a ove godine Trgu svetog Marka i ostale ulice ovog italijanskog 'vodenog' grada biće ispunjene maskiranim turistima od 6. do 16. februara.

Osim karnevalske povorke, ova manifestacija je čuvena i po mnogobrojnim muzičkim, pozorišnim i akrobatskim programima, ali i plesom do zore uz bubnjeve, konfete...

Ako se niste adekvatno pripremili ne brinite - ulični šminkeri će vam za nekoliko evra oslikati lice, a oni sa dubljim džepom mogu da kupe i kostim u mnogobrojnim specijalizivanim radnjama.

Omiljeni likovi samih meštana su čarobnjak Merlin ili tužni Arlekin.

Privatni balovi su priča za sebe, ali osim novca za ulaznicu, nekada vam j epotrebno i poznanstvo sa domaćinom ili barem njemu dragim gostom koji će vas uvesti.

Ako volite srednjovekovnu atmosferu nepropustite bal u palati "Ca Zanardi". Ulaznica košta 195 evra, dok je za onaj u ekskluzivnom hotelu "Danieli" 420 evra.

I lokalni kafei organizuju kostimirane zabave, a ulaz košta od 20 do 60 evra.

U Veneciju možete povesti i decu. Mnogobrojni klovnovi, mađioničari, lutkarske predstave... ostaće im u večnom sećanju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online