Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.07.2012.
08:00
luxlife.rs A

Olimpijske igre - Luksuzni vodič kroz London

Predstavljamo mini vodič kroz euforiju Olimpijskih igara...

Hoteli

Smeštaj tokom Olimpijskih igara je od posebnog značaja. Kutak, koji će vam pružiti mir, odmor i malo prostora za planiranje narednog dana, doživljaj će učiniti kompletnijim.

Raspoloživi luksuz koji bismo izdvojili jeste: “Grosvenor House” apartmani, “Threadneedles”, “Ascott Mayfair”, “The Arch London”, “Claverley Court” apartmani, “Adria”… Nešto više reči, o nama favorizovanim smeštajem…

“Grosvenor House” apartmani, gostima nude ekskluzivan i luksuzan smeštaj. Glamur sa 5 zvezdica, predstavlja pravu nezavisnu oazu I sedištu četvrti “Majfer”. Ponuda apartmana uključuje konsijerž uslugu 24 sata dnevno. Apartmani su locirani u ulici Park Lejn, a iz samog kompleksa pruža se pogled na Hyde Park. Objekat je udaljen par minuta hoda od butika i ekskluzivnih galerija. Aerodrom “Hitrou” (Heathrow), udaljen je 25 kilometara od ovog sjajnog zdanja. Od slobodnih mesta, ostali su luksuzno opremljeni apartmani sa dve spavaće sobe, koji komforno prima 4 osobe, a cena noćenja za ceo apartman iznosi 2000 eura.

“Threadneedles” hotel, nalazi se u finansijskom centru Londona. Sa prekrasnim pogledom na grad, sobe nude istinski luksuz, koji će sigurno upotpuniti vaš utisak o ovom svetskom događaju, kao i o samom gradu. Pravi gurmani, obradovaće se restoranu “Bond”, koji će oduševiti i najzahtevnije. Cena superluksuzne dvokrevetne sobe, za noć, iznosi 550 eura.

Raspoložive Karte

Izdvajamo dostupne karte…

- Ceremonija otvaranja – Od 995 do 2012 funti.

- Muška košarka, i borba za bronzanu medalju – 325 funti.

- Muški fudbal, I borba za bronzanu medalju – Od 30 do 75 funti.

- Ceremonija zatvaranja – Od 995 do 1500 funti.

Što se naših olimpijaca tiče, od karata koje su dostupne, možete gledati našu odbojkašku reprezentaciju u takmičenju po grupama, po ceni od 70 do 190 funti, za tri meča. Svakako da su karte za dešavanja koja će obeležiti istorijski događaj, odavno rasprodate, ali sigurno da sama prisutnost podiže adrenalin i donosi pregršt lepih uspomena. Ukoliko ipak odlučite da odvojite veću sumu novca, karte su uvek dostupne na “crnom tržištu”, po astronomski visokim ciframa…

Pogledajte mesta koja izdvajamo kao "must-do" aktivnosti u prekrasnoj prestonici.

Royal Opera House

Najveća umetnička institucija u zemlji, Kraljevska Opera, u saradnji sa Olimpijskim muzejom pripremila je specijalnu izložbu koja vas vodi kroz priču o Olimpijskim igrama od antičkog doba do modernog vremena. Naziv izložbe Olimpijsko putovanje: Priča o igrama, i biće postavljena u Operi od 28. jula do 12. avgusta. Kroz multimedijsko putovanje izložba prikazuje početak Olimpijskih igara, sportiste koji su donosili slavu svojim zemljama i promene kroz koje su igre prošle u proteklih 3000 godina.

Stapleford centar

Otkrijte London iz potpuno nove perspektive – sa razgledanjem iz aviona Stapleford centra i letom iznad Londona i Olimpijskog sela. Centar je u Eseksu i nudi ture razgledanja grada iz ptičije perspektive, sa obilascima svih važnijih znamenitosti Londona uključujići i Olimpijski stadion. Cena kreće od 89 funti po osobi.

Večera Hestona Blumentala

Miks mesa i voća i puding sa pečenim breskvama koji ovde služe već su deo legende, a deveto mesto na listi pedest najboljih svetskih restorana dokaz je da su umetnik Blumental i njegova štićenica Ešli Palmer pronašli recept za savršeno gastronomsko iskustvo svakog gosta. Prijatno osoblje koje ispoljava kako znanje tako i umeće. Ko god tvrdi da su tradicionalni britanski recepti out – ovo mesto dokazuje suprotno.

Rezervišite što pre!

Čerčilove ratne sobe

Uprkos gužvama Čerčilove ratne sobe još uvek imaju termine za privatne ture sa ručkom. Mali izlet u istoriju i svet čuvenog britanskog premijera iz perioda svetskih ratova. Nalaze se na idealnoj lokaciji, blizu londonskog medija centra, Horse Guards Parade-a, gde će se igrati odbojka na pesku, i tačke na kojoj se završavaju maraton i biciklistička trka.

Popodnevni čaj u Athenaeum hotelu

Nazaobilazni britanski ritual, popodnevni čaj, duboko je usađen u tradiciju ove zemlje i toliko važan britancima da postoji i Tea Guid Awards (koga nazivaju oskarom u svetu čajeva) koji svake godine izbacuje listu najboljih šoljica čaja u gradu. Ove godine, na čelu ove liste našao se luksuzni The Athenaeum hotel sa svojom izvanrednom selekcijom čajeva i kolača. Ne propustajte jedan od najpoznatijih rituala britanaca na vrhunskom nivou!

Island Grill restoran

Londonski trendi restoran proslavlja Olimpijske igre svojim ’Kokni’ menijem, koji je dostupan u julu i avgustu. Sa fantastičnim pogledom na Hyde Park, čuveni restoran skrenuo je pažnju na sebe jedinstvenim engleskim menijem sa kokni imenima koja se rimuju poput: Fresh Poppy Red (bread), Loop de Loop (soup) i Lilian Gish and Jockey's Whips (fish and chips).

Večera na Londonskom Oku

Večera na čuvenoj panorami, simbolu Londona donosi nove standarde konceptu gastronomskog doživljaja. Večera počinje u pola 9, nakon što se turističke vožnje završe i kapsule isprazne. Dve kapsule sa stolovima za do osam ljudi opslužuju konobari na kraju svakog kruga panorame. Dok se pogled na grad smenjuje imaćete priliku da uživate u karpaću od govedine, salati od jastoga, jagnjećem vratu, uz prikladnu selekciju pića. Ako vam se tri kruga panorame učine previše, možete napraviti pauzu; Londonsko oko će se zaustaviti i sačekati vas što je samo po sebi neverovatno iskustvo. Tu je i kraća verzija, popodnevni čaj ili kanapei i šampanjac, za vreme jednog kruga panoramom sa koje se pruža pogled na gotovo polovinu Londona. Večera je 5.000, a popodnevni čaj je 480 funti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online