Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.07.2012.
08:00
A

Bekam vas vodi kroz London

Nema turističkog vodiča koji može da vam pokaže i dočara neki grad, kao što to može njegov stanovnik. Zato je pred Olimpijadu, koja se ove godine održava u Londonu, sportski idol, model za donji veš, tata, ambasador Olimpijskih igara, Dejvid Bekam rešio da bude i vaš turistički vodič. Slavni fudbaler je pripremio popis deset mesta koje obavezno morate obići ako dođete u glavni grad Ostrva za vreme Olimpijskih igara. Na njegovoj listi su se našla i mesta u kojima on uživa sa suprugom Viktorijom i njihovo četvoro dece.

Kad dođe u London mamu vodi na doručak na Tonijevu pitu i pire krompir

Iako se bogatstvo Bekamovih procenjuje na više od 160 miliona funti i vi možete "igrati kao Bekam" za samo 3,50 funti (oko 4,36 evra). To je cena omiljenog jutarnjeg obroka bivšeg kapetana engleske reprezentacije. Bekam, koji je odrastao u Eseksu, preporučuje tradicionalnu londonsku pitu i pire krumpir. On je izdvojio lokal "Tony Lane's pie and mash" na adresi Waltham Abbey u Eseksu, koji posećuje već osam godina.

Mesto na kom deca uživaju: Alton Towers

Druge Bekamove preporuke s mnogo predvidljivije. "Deca se ne mogu nasititi zabavnih parkova, što kao otac četvoro dece dobro znam", rekao je fudbaler i preporučio "Alton Towers" i "Stoke' and Thorpe Park" izvan Londona.

U priručniku za nacionalne turističke agencije Bekam navodi da je Velika Britanija poznata po svojim prirodnim lepotama i predlaže zdravu šetnju prirodom, ali i odmor od šetnje u lokalnom pubu. Porodice se mogu provesti na svežem vazduhu u nekom od londonskih kraljevskih parkova.

Neizostavna Bakingmenska palata

Kao ljubitelj kraljevske porodice bekam preporučuje i posetu Bakingmenske palate. "Bakingmenska palata je u srcu Londona i to je poprište mnogih velikih trenutaka u britanskoj istoriji. Niko od nas nikada neće zaboraviti fantastično prošlogodišnje venčanje", piše Bekam i ističe da je palata otvorena za posetioce i tokom leta.

... ali i stadion Old Traford

Spisak ne bi bio kompletan, kada vas ne bi posavetovao da pogledate utakmicu Premijer Lige i posetite stadion na Old Trafordu. Rundu golfa možete odigrati na terenu Sent Endrjus u Škotskoj, gde je igra i izmišljena, a predlaže i šoping na londonskim pijacama poput Kamdena, Portobela i Spitalfildsa, kao i večeru u ekskluzivnim restoranima "Ivy" ili "Nobu".

Na popisu su i londonska pozorišta, i to predstave "War Horse" i "Jersey Boys". Ako ste s decom, Bekam savetuje da pogledate "Kralja lavova" koji će se svideti mladima i starima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online