Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.06.2012.
08:00
B92 A

Kasandra: Mir i grčka tradicija

Kasandra, koja se nalazi na zapadu Halkidikija i na sat vremena vožnje od Soluna je najpopularnije i najnaseljenija od tri poluostrva.

Ako volite mir, savršeno je

Turiste, Grke ali i one iz sveta, najviše privlače njene bele plaže i borove šume. Ovde ćete naći sve pogodnosti - hotele za svačiji džep, tradicionalne grčke taverne,

diskoteke, barove i ostale vidove zabave. Međutim ono što Kasandru posebno izdvaja od ostalih mesta je mir koji ovde vlada. Kasandra ima bogatu vegetaciju i obradive površine, a lokalci su uvek ljubazni prema strancima i tretiraju ih kao prijatelje. Predstavljamo neka od popularnih mesta na Kasandri.

Ako želite da provedete miran dan na plaži, plaža Dionisiou je pravo mesto za vas. Uživajte u pogledu na horizont, dok pokušavate da razaznate plavo more od neba i slušajte zvuke talase, jer je to jedino što ćete tamo čuti. Na obližnjim stazama sve je prepuno šarenog sveća tako da vreme možete provoditi i istražujući okolinu.

Ako od odmora želite mir, koktele na plaži i svežu ribu - ovo je destinacija za vas.

Nea Fokea je atrakcija za mnoge turiste, a nudi jedinstvenu lepotu: izolovane plaže, kristalno čisto more i veliko borovo drveće. Ovde živi oko 1.500 ljudi, ali se tokom sezone taj broj znatno uveća, pa se se dešava da ima i 10.000 ljudi. Selo ima luksuzne hotele, mesta za kampovanje i zabavu. Tu su i tradicionalni kafići, taverne koje služe morsku hranu - i ovde će biti zadovoljan i najzahtevniji turista.

Ovde se nalaze i arheološke znamenitosti oput Vizantijske tvrđave, koja je izgrađena 1407. godine i posvećenje Apostola Pavla.
Hanioti

Hanioti se nalazi između sela Polihrono i Pefkohori, a po legendi ime je dobilo po osnivaču sela koji je došao iz grada Hania na Kritu. Klasično letovalište na Kasandri, privlačno za parove i porodice s decom. Veliki izbor smeštaja i taverni, sa dugom, Blue Flag peščanom plažom. Specijalitet mesta je šumski med.

Svaki posetilac će biti očaran ovim malim, živopisnim rajom. U selu se nalaze luksuzni hoteli koji imaju sve što je potrebno za opušten i nezaboravan odmor. Oni turisti avanturističkog duha ovde će imati šansu da istraže selo automobilom ili motorom.

ovi autoput omogućava lak pristup Kasandri, a za pola sata možete stići i do Moudanije i Sitonije.
Athitos

Athitos ili Afitos je savršena kombinacija mora, neba i prirode. Ovo mesto je san svakog arhitekte jer je mešavina prirodne lepote i čovekovog rada. Afitos po mnogima jedno od najlepših sela na Halkidikiju.

Danas ima nekoliko većih turističkih kompleksa, ali je i dalje uspelo da sačuva tradicionalan izgled sa starim kamenim kućama. Selo je odlično pozicionirano, sa fascinantnim pogledom duž zaliv Toronaios, između Kasandre i Sitonije.

Šetajte se kaldrmom i posmatrajte tradicionalno seoce sa divnim primerima grčke arhitekture, i činiće vam se da je vreme stalo na početak prošlog veka. U selu se nalazi crkva Svetog Dimitrija, koja je sagrađena 1858. godine, i jedina je bazilika na Halkidikiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online