Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.04.2012.
08:00
magazin.net.hr A

Najbolja mesta za avanturu u 2012.

Treba vam adrenalinski "odmor"? National Geographic je napravio listu naj destinacija za avanturistički turizam u 2012., na koju su uvrstili i Bosnu i Hercegovinu. Bez obzira da li zaista želite tamo i otići ili samo želite da zadovoljite oči, donosimo vam popis najatraktivnijih mesta za duše željne adrenalina i uzbuđenja (od pešačenja do raftinga i ronjenja).

Skijanje i snoubording na Mamot Mauntin, Kalifornija

U decembru 2010. Mamoth Mauntin, koji je smešten na istoku Nevade, imao je najviše snega na celoj planeti, a 28 žičara ne ostavlja puno mesta za gužvu.

 

Rafting na rekama Brunia i Džarbidža (Ajdaho)

Novo odredište svakako je jugozapad Ajdaha, nedaleko od granice Nevade i Oregona. Na ovom području možete uživati u izazovima koje pružaju dve reke, pored kojih možete uživati i u dobrom vidiku i cvrkutu čak 60 vrsta ptica.

 

 

Brdski biciklizam, Bosna i Hercegovina

BiH mnogi hvale zbog starih puteva koji su idealni za brdski biciklizam.

 

 

Ronjenje na obali Australije

Nigalu Rif na zapadu Australije izuzetno je bogato područje s čak 250 vrsta korala, 500 ribljih vrsta, glavatim i zelenim kornjačama.

 

 

 Surfovanje na Todos Santosu, Baja, Meksiko

Smešten severozapadno od Kabo San Lukasa na tihookeanskoj strani meksičkog poluostrva Baja, Todos Santos sve je plodnije tlo za surfere. Osim talasa koji su pogodni i za početnike, tu su i škole i specijalizovane radnje namenjene surferima.

 

 

Uspon na Mustagatu, Kina

Mustagata je poznata po tome što se na vrh od 7.500 metara najlakše popeti. A obzirom na nadmorsku visinu, područje je iznenađujuće bogato različitim životinjskim vrstama, od snežnih leoparda pa do divokoze.

 

 

Istraživanje kulture Maja, Belize

Belize, koji se nalazi između drevnih majanskih gradova Tikala i Karakola, tokom cele godine je dom radionica drevnih majanskih tehnika, folklora i astronomije Uz sve to, turisti mogu uživati i u planinarenju i jahanju do drevnih hramova.

 

 

Kajaking u zalivu Naraganset, Rod Ajlend

S više od 600 kilometara obale i skoro 2.500 kilometara reka, Rod Ajlend je san snova za kajakaše, a donedavno se nije puno pažnje pridavalo tom sportu. Ipak, vremena su se promenila i rute za kajakaše su se počele mapirati, čime su olakšani izleti i ekspedicije.

 

 

Pešačenje na Njufaundlendu, Kanada

Najistočnija pešačka staza u Severnoj Americi otvorena je 2001. godine i još tada je imala 217 kilometara puta s kojeg puca pogled na zalive, ledenjake i fjordove.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online