Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.03.2012.
08:00
Večernje novosti A

Belek - odmor na “visokoj nozi“

Jedan od najsavremenijih turističkih centara Turske, Belek nalazi se na oko 30 kilometara istočno od Antalije. Samo naselje smešteno je dublje u kopnu na glavnom putu ka Sideu, a od njega vodi četiri kilometra dug put do obale, gde se nalaze hotelski kompleksi. Belek je iz godine, u godinu, sve popularniji zahvaljujući luksuznim hotelima sa visokim nivoom usluge, od kojih je čak 47 rangirano sa četiri ili pet zvezdica.

Bazeni sa slatkom vodom u Beleku se nalaze par desetina metara od mora
 

Celo naselje je predviđeno za apsolutnu udobnost porodičnog odmora, jer hoteli nude pogodnodti teniskih terena, zatvorenih i otvorenih bazena, kompletno su opremljeni zdravstvenim i fitnes centrima, kao i igralištima raznih sportova.


U poslednje vreme, golf turizam u Beleku je u punom usponu i sve popularniji, pre svega zbog fantastičnih terena za golf. Sve je više turnira koji se ovde održavaju, kako zvaničnih tako i privatnih.

Ljubitelji golfa mogu samo da uživaju na terenima u Beleku
 


Sem prestižnih hotela, ono što Belek čini tako primamljivim turistima iz celog sveta, svakako su i najlepše plaže na turskoj rivijeri. Tu su još i borove šume, eukaliptusi, divno uređene bašte, akva-parkovi i delfinarijumi...
 

Jelo i piće

U Beleku ima veoma malo restorana, što je i logično, jer veliki broj turista obeduje u svojim hotelima. Ono što vredi probati je sveže spremljena riba, kao i kebab. Za bolji izbor, oni koji vole „dobar zalogaj“ mogu posetiti Kadrue, koji je udaljen samo četiri kilometra od Beleka, a do njega redovno voze dolmuši, odnosno minibusi.

Belek je i jedinstveno prirodno okruženje za veliki broj ptica, a posebno je poznata sova, koja je ujedno i zaštitni simbol grada Beleka. Takođe, u blizini Beleka nalaze se i čuveni vodopadi Manavgat, kao i dva velika nacionalna parka, Telmesos i Koprulu.

Za one kojima idealni odmor ne predstavlja samo izležavanje na suncu, u blizini beleka nalazi se Aspendos - drevni rimski amfiteatar, sagrađen u drugom veku. Ovaj lokalitet, svakako je nešto što ne treba propustiti, jer se smatra se za glavnu atrakciju u okolini ovog letovališta, kao i za najbolje očuvan amfiteatar na svetu. Ima kapacitet od 20.000 mesta za sedenje i dan danas se u njemu povremeno održavaju koncerti.

Hotelima u Beleku teško je naći manu
 


Osim teatra u Aspendosu se mogu videti i stadion, bazilika iz vizantijskog perioda koja se nalazi južno od Agore. Interesantne su i ruševine ekscedre - antičke konferencijske sale, rimsko kupatilo na južnoj strani grada, ali i ostaci rimske gimnazije i akvadukta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online