Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.01.2012.
08:00
lepotaizdravlje.rs A

Najčudniji bazeni na svetu

Da li će hotel imati bazen više se ne postavlja kao pitanje, jer je on postao sastavni deo i najprosečnijeg hotela. Arhitekte se sada utrkuju ko će napraviti najspektakularniju vodenu oazu. Neki su zaista u tome pomerili granice i napravili bazene koji ostavljaju bez daha. Ovo je šest najinteresantnijih.

Bazen hotela "Joule", Dalas - Ovaj neobični bazen visi sa desetog sprata "Joule" hotela u Dalasu. Hotelski kompleks sa pet zvezdica je sagrađen 1927. godine i važi za jedan od najprestižnijih u ovom teksaškog gradu. Bazen se ne odlikuje velikim dimenzijama, ali je njegova posebnost u tome što možete "plivati u vazduhu".

Bazen Neptun, Kalifornija - U rimskoj mitologiji Neptun (latinski Neptunus) je bog mora i zemljotresa. U grčkoj mitologiji Neptun je poznat kao Posejdon, dok je u Kaliforniji to ime sinonim za jedan od najekskluzivnijih bazena. Rađen je u staro-rimskom stilu, a okružen je statuama i stubovima koji čine da se kupači osećaju kao da su u Rimu iz slavnih dana.

Bazen je sagrađen 1924. i do dana današnjeg je simbol prestiža i bogastva. Smešten je na vrhu grada San Simeon i s njega se pruža prelep pogled na okean s jedne i na okolne planine s druge strane.

San Alfonso, Čile - Najveći bazen na svetu nalazi se u čileanskom gradu Algarobo i dug je više od 900 metara, a dubok na nekim mestima i do 35 metara. Građen je pet godina i tik je uz morsku obalu. Zauzima više od 20 hektara površine i sadrži čak 66 miliona galona vode.

Napravljen je tako da morska voda ulazi u njega i obrnuto. Morska voda se pre ulaska u bazen filtrira, kao i voda iz bazena koja ide u more. Ovde je čovek doslovno uspeo da odvoji deo okeana i da ga iskoristi za sebe.

Odmaralište Primalai, Tajland - Ovo neverovatno parče vode kao da su bogovi odvojili od susedne prirode i podigli na visinu. S obzirom da i sam bazen podseća na budistički hram, utisak se još više pojačava.

Ovaj tajlandski biser je smešten 50 metara iznad mora tako da se s njegove ivice pruža neverovatan pogled na zaliv Kantiang. Posetioci kažu da je zalazak sunca nad Andamskim morem nešto što se doživljava samo jednom u životu.

Bazen na tri kule, Singapur - U Marina beju, veštačkom zalivu otetom od mora, u kojem su smešteni oblakoderi većine finansijskih i investicionih kompanija koje Singapur čine četvrtim svetskim finansijskim centrom, nikao je hotel "Marina bej sends" na kome se posebno ističe "Nebesni park". Nalazi se na 200 metara iznad mutne zalivske vode. Njegova najveća atrakcija je 150 metara dug otvoreni bazen. Za sunčanih dana, kada oblaci i vlaga ne zamagljuju horizont, vide se Malezija na severu i Indonezija na jugu i, naravno, ceo Singapur.

Bazen Alila Ubud, Bali - Mirni, smaragdno-zeleni bazen je plutajući biser iznad doline reke Ajung u bujnom podnožju Balija. Dom bazena je hotel Alila Udubu Resort. On se stapa s horizontom tako da posetilac ima utisak da se voda prostire do same ivice preko koje se preliva vodopad. Međutim, možete biti sigurni, nema ni vodopada ni provalije, ali ako priđet ivici bazena moci ćete da uživate u pogledu na neverovatne pejzaže azijskih prašuma.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online